Ιατρούδης: «Στόχος μια καλύτερη πορεία»

Πηγή: sentragoal.gr

Στην τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας της μπήκε η Αναγέννηση Βύρωνα. Η ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη μετά από μία πρώτη δύσκολη σεζόν στην Α1 Ανδρών, όπου κατάφερε να ανταπεξέλθει, κερδίζοντας την παραμονή, ετοιμάζεται για τη δεύτερη περιπέτεια της στην μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα κράτησε σχεδόν στο ακέραιο τον βασικό κορμό της, αφού αποχώρησαν μόλις τρεις παίκτες (Χάλαρης, Χατζόπουλος, Χατζηκωνσταντίνου), ενώ αποκτήθηκαν ο Αλέξης Καραστέργιος (α. εξτρέμ) και ο Σέρβος δεξιός ίντερ Νταβόρ Λάκοβιτς.

Στα δύο πρώτα αναγνωριστικά φιλικά με Ποσειδώνα Λουτρακίου (22-19) και ΑΣΕ Δούκα (26-20) σε Βύρωνα και Δαϊς, η Αναγέννηση έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Ο προπονητής της ομάδας και Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων Παναγιώτης Ιατρούδης μίλησε για τους στόχους, αλλά και την ποιότητα του φετινού πρωταθλήματος.

«Έχουμε ένα νεανικό σύνολο και ο χρόνος κυλάει υπέρ της ομάδας. Νομίζω ότι είμαστε σε θέση να οραματιζόμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα μπορέσει να έχει μία καλύτερη πορεία από την περσινή, όπου καταλάβαμε την 8η θέση. Φέτος έχουμε θέσει ως στόχο την παρουσία στην πρώτη 6αδα του πρωταθλήματος, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Δ.Σ. και ιδιαίτερα του Προέδρου μας Ευθύμη Πουρνάρα. Είμαι ευχαριστημένος από το ρόστερ που έχω στην διάθεση μου, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο μέσα στην σεζόν να αποκτήσουμε έναν ακόμα ξένο».

Για την μάχη των τίτλων ο έμπειρος προπονητής αναφέρει: «Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μία συγκυρία όπου μεσαίες ομάδες έχουν μία δυναμική και μπορούν να κοντράρουν τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τους τίτλους. Φαινομενικά λόγω εμπειρίας και ωριμότητας των παικτών τους, δείχνουν μια δυναμική ο Διομήδης Άργους και ο ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν όμως τα ακλόνητα φαβορί. Ο Διομήδης έχασε τέσσερις παίκτες (Ζαραβίνας, Μαραγκός, Δεληγιάννης, Τάσκοβιτς) της επτάδας και οι αντικαταστάτες τους χρειάζονται πίστωση χρόνου. Ο ΠΑΟΚ με από δύο χρόνια δείχνει την διάθεση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό όμως όταν ξεκινάς από την 5η θέση (στο προηγούμενο πρωτάθλημα) θέλει χρόνο. Η ομάδα έχει αλλάξει πολλά πρόσωπα και έχει νέο προπονητή.

Ωστόσο υπάρχουν φέτος αρκετές ομάδες που μπορεί να αμφισβητήσουν την υπεροχή τους. Υπάρχει ο Φίλιππος, η ΑΕΚ, ο Ποσειδώνας και η δικιά μας ομάδα».

Όσο για τις ομάδες- ερωτηματικά: «Το μεγαλύτερο ερωτηματικό για μένα είναι η ΑΕΚ. Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η δυναμική της. Οπωσδήποτε θα πρέπει να δούμε τις νεοφώτιστες ομάδες. Ειδικότερα η ομάδα του ΞΥΝΗ Δικέα έκανε καλές μεταγραφές και οικονομικά φαίνεται πως θα είναι δυνατός. Επίσης είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα καλύψουν τα κενά σημαντικών παικτών που αποχώρησαν οι ΓΑΣ Κιλκίς, ΧΑΝΘ και Δούκας».

Αναφορικά με την αλλαγή του συστήματος και την παρουσία των 8 πρώτων ομάδων στα πλέι οφ, ο Παναγιώτης Ιατρούδης σχολίασε: «Το σύστημα θα κρατήσει σε ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική την διεκδίκηση θέσεων που οδηγούν στα πλέι οφ και στα πλέι ουτ. Αυτό θα βοηθήσει στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αλλά θα κρατήσει και σε εγρήγορση όλες τις ομάδες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια