Οι θέσεις των δημοτικών παρατάξεων για τα προβλήματα της περιοχής του Καρεά

Πηγή: ekpolitistikos-karea.gr

Στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, ο Εκπολιτιστικός σύλλογος του Καρέα αποφάσισε να απευθυνθεί προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις που παίρνουν μέρος στις επικείμενες εκλογές και να ζητήσει τις θέσεις, τις προτάσεις και τις λύσεις που σκέφτονται να προωθήσουν για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Καρέα.

Τα θέματα που θέσανε είναι τα εξής:

  • Το δάσους του Υμηττού που αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιο για την πόλη μας απαιτεί την μέγιστη φροντίδα όλων μας και κυρίως του δήμου. Η προστασία του από τις καταπατήσεις, τις αυθαίρετες περιφράξεις ή ακόμη και την τσιμεντοποίηση του από συγκεκριμένα κατασκευαστικά συμφέροντα. Ανοικτό παραμένει το θέμα με το οικοδομικό τετράγωνο 524 καθώς και με όλα τα άλλα ανοικτά οικοδομικά τετράγωνα πέριξ της γειτονιάς του Καρέα. Επίσης χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση για την προστασία του δάσους, από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, με έγκαιρα μέτρα πρόσληψης καθώς και από τον κίνδυνο να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο από την ρίψη μπάζων και σκουπιδιών.
  • Η πρόσβαση στις διάφορες υπηρεσίες και στην αγορά του Βύρωνα είναι ιδαίτερα δύσκολη παρά την δημιουργία της πεζογέφυρας. Δεν υπάρχει φωτισμένος και ασφαλής πεζόδρομος ή πεζοδρόμιο που να οδηγεί στην πόλη με αποτέλεσμα να πρέπει να διασχίσεις το μονοπάτι που υπάρχει στο δάσος το οποίο είναι απομονωμένο και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες απροσπέλαστο και εξαιρετικά επικίνδυνο. Ήδη κάτοικοι του Καρέα έχουν δεχθεί επιθέσεις και έχουν γίνει θύματα κλοπών στην προσπάθειά τους να κατέβουν στο κέντρο του Βύρωνα.  Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι γονείς που θέλουν να μεταβούν στο Βιοκλιματικό Γυμναστήριο και στο σχολείο. (έλλειψη πεζοδρομίου, αφώτιστες υπόγειες διαβάσεις)
  • Το συγκοινωνιακό πρόβλημα με τα αραιά δρομολόγια τόσο της αστικής όσο και της δημοτικής συγκοινωνίας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.
  • Η κατάργηση του Κ.Ε.Π. έκανε ακόμη δυσκολότερη την πρόσβαση των κατοίκων στις δημόσιες υπηρεσίες.
  • Να γίνουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα.
  • Το «Αστικό Κέντρο Καρέα» παραμένει ασυντήρητο. Οι πολυποίκιλες δραστηριότητες που αναπτύσσονταν παλαιότερα σ’ αυτόν τον χώρο έχουν σταματήσει, σήμερα που αυτές θα έπρεπε να ενισχυθούν και να λειτουργήσει μέσα σ’ αυτό το χώρο ένα δίκτυο προστασίας των πληττόμενων από την κρίση συμπολιτών μας (δράσεις του δήμου σε συνδιασμό με την ανάπτυξη της εθελοντικής προσφοράς). Παράλληλα, να αξιοποιηθεί από το δήμο, σε συνεργασία και με τους τοπικούς συλλόγους, για ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις που έδωσαν οι δημοτικές παρατάξεις ταξινομημένες κατά χρονική σειρά που ελήφθησαν (αναμένονται και οι απαντήσεις των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων):

  1. Η απάντηση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας “Στάση Βύρωνα” (σε αρχείο pdf)
  2. H απάντηση της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα (σε αρχείο word)
  3. Η απάντηση της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ελπίδας- Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα» (σε αρχείο word):
  4. Η απάντηση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα» (σε αρχείο  pdf)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια