Το ΣτΕ σταματά οριστικά την κατασκευή οικιακών συγκροτημάτων εντός του στρατοπέδου ΣΑΚΕΤΑ

Πηγή: attikipress.gr
Φωτογραφία αρχείου

Απόφαση που σταματά οριστικά και αμετάκλητα την κατασκευή  δυο συγκροτημάτων οικημάτων (σ.σ. 18 διαμερισμάτων το καθένα), μέσα στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, στη περιοχή του Καρέα Υμηττού, έβγαλε το Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τα διαμερίσματα αυτά προοριζόντουσαν για τις άγαμες και έγγαμες ολιγομελείς οικογένειες των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Η κατασκευή των συγκροτημάτων αυτών είχε «παγώσει» από 15 Σεπτεμβρίου 2009 με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ο δήμος Βύρωνα και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και ζητούσαν να ακυρωθεί:

  1. η από 27.4.2007 απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την κατασκευή των δυο συγκροτημάτων σε έκταση 1,600 τετραγωνικών μέτρων και
  2. η από  30.10.2006 απόφαση του διοικητή της υπηρεσίας έργων  της Πολεμικής Αεροπορίας που ενέκρινε τη μελέτη του επίμαχου έργου.

Να σημειωθεί ότι το στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ βρίσκεται εντός της β’ ζώνης προστασίας του Υμηττού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

4 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Theodoros Raidestinos

Διαβαζω οτι το 2006 ο Δκτης εργων της ΠΑ ενεκρινε την μελετη του εργους.Το 2007 ο Υπουργος Εθνικης Αμυνας ενεκρινε το αποτελεσμα του διαγωνισμου και ξεκινησε η κατασκευη εντος του Συγκροτηματος Σακετα η ανεγερση κατοικιων. Πεσανε τα μπετα και στην συνεχεια σταματησαν για τους λογους… Ερωτηση. Εαν ηταν παρανομα σαν εργα, γιατι ξεκινησαν και αποπερατωθηκαν τα μπετα, με μεγαλο κοστος απο την πατριδα μας.δηλ απο τις τσεπες μας.Και αφου εφτασε το εργο εως εδω δεν αποπερατωνεται,διοτι δυο τινα συμβαινουν. Η γκρεμιζονται με ακομη ενα μεγαλο κοστος (αφου κοπηκαν δενδρα η οτι αλλο συνεπαγεται αυτο) η να αρχισει η αποπερατωση του εργου να στεγασουν τις αναγκες τις υπηρεσιας. Αντιλαμβανομαι οτι εαν σταθει η πολιτεια σε αυτη τη αποψη θα εχουμε μια εστια μολυνσης, ενα θεαμα ασχημο -τα μπετα-και τελος για μια ακομη φορα θα εχουν δεσμευτει χρηματα δικα μας τα οποια στο τελος θα καταστουν αχρηστα. Ειναι μια ακομη αδικια για τους Ελληνες φορολογουμενους και πρεπει η πολιτεια να παρεμβει ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ

Chimotakiri Chirikirinnomodemeikaari

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ????? ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ?? ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ??????????

Nikos Alvanos

Θοδωρή, ξέχασες να ρωτήσεις αν στην ''υπόθεση'' έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και αν όχι γιατί;

Nikos Alvanos

Θοδωρή, ξέχασες να ρωτήσεις αν στην ''υπόθεση'' έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και αν όχι γιατί;