Καταδικάζουν την επίθεση στα εκλογικά κέντρα οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι δημοτικές παρατάξεις του Βύρωνα

Διαβάστε τις δηλώσεις των υποψήφιων δημάρχων και τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι παρατάξεις του Βύρωνα, για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εχθές τα ξημερώματα σε τρία εκλογικά κέντρα στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Δήλωση Δημάρχου Βύρωνα Nίκου Χαρδαλιά:

«Τα θρασύδειλα ανθρωπάκια που κρυμμένα μέσα στις κουκούλες τους και στο σκοτάδι της νύκτας διέλυσαν σήμερα το βράδυ τα Εκλογικά Κέντρα του Χρήστου Γώγου, του Μίλτου Μπαντή και του Παναγιώτη Κόνσουλα στην Χρυσοστόμου Σμύρνης θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με αντιδημοκρατικές, φασιστικές και τραμπούκικες λογικές δεν θα επιβάλλουν τις ιδεοληπτικές τους εμμονικές αναζητήσεις στις συνειδήσεις των Βυρωνιωτών! Μέσα σε 50 μέτρα , διέλυσαν 3 εκλογικά Κέντρα και ευτυχως δεν πείραξαν το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Άκη Κατοπώδη… Οι πολίτες του Βύρωνα και γνωρίζουν, και μνήμη έχουν και απαντήσεις δίνουν χρόνια τώρα σε τέτοιου είδους λογικές και τακτικές… Φασιστοειδή θρασύμια και απολιθώματα!»

Δήλωση υποψήφιου Δημάρχου Βύρωνα Χρήστου Γώγου:

«Πρόκειται για μια καταδικαστέα πράξη που ουσιαστικά δυναμιτίζει τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας, καθώς ακυρώνει ένα βασικό της στοιχείο, το διάλογο. Δημιουργεί κλίμα τρόμου που χαρακτηρίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν μπορεί τα προσωπικά πιστεύω καθενός και η ενασχόλησή του με τα κοινά της πόλης, να αποτελούν λόγο στοχοποίησής του. Τέτοιες μέθοδοι και λογικές οδηγούν τους πολίτες, και ιδιαίτερα τους νέους, στο να κρατούν αποστάσεις και να μην αποφασίζουν να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά. Είναι χρέος μας να ενώσουμε όλοι δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι περιστατικά όπως το σημερινό δεν θα επαναληφθούν και ότι ο πολιτικός πολιτισμός θα κυριαρχήσει»

Δήλωση υποψήφιου Δημάρχου Βύρωνα Άκη Κατωπόδη:

«Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» καταδικάζει απερίφραστα την τραμπούκικη και προβοκατόρικη καταστροφή εκλογικών κέντρων συνυποψήφιων μας δημάρχων. Τέτοιες ενέργειες δεν αντιπροσωπεύουν ένα δημοκρατικό και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα.
Θεωρούμε αναγκαίο το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, από κοινού, να καταδικάσουν την τραμπούκικη αυτή ενέργεια. Είναι αναγκαίο να συγκληθεί αμέσως η Διαπαραταξιακή Εκλογική Επιτροπή, η οποία έπρεπε ήδη να είχε λειτουργήσει. Για την υλοποίηση των ανωτέρω έχουμε πάρει ήδη όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες.»

Δήλωση υποψήφιου Δημάρχου Βύρωνα Παναγιώτη Κόνσουλα:

«Θα πρέπει να γνωρίζουν και να το γνωρίζουν πολύ καλά, οι «γνωστοί – άγνωστοι» με τις βαριοπούλες, ότι τέτοιες ενέργειες δεν μας πτοούν, δεν πτοούν κάθε δημοκρατικό πολίτη της πόλης του Βύρωνα.
Όσα χτυπήματα και να δεχτούμε, όσες τρομοκρατίες και να υποστούμε, η σημαία μας δεν υποστέλλεται. Ο αγώνας μας είναι διαρκής, η αποφασιστικότητα μας το ίδιο.
Τέτοιες πράξεις βανδαλισμού και επιχείρησης κατάλυσης του δημοκρατικού διαλόγου και της ομαλής πορείας προς τις Δημοτικές εκλογές του Μαϊου, μας χαλυβδώνουν ακόμη περισσότερο.
Εκφράζω τη συμπαράσταση μου προς τους συνυποψηφίους μου στο Δήμο Βύρωνα οι οποίοι κι αυτοί γνώρισαν το μένος των «γνωστών – αγνώστων» της κουκούλας, μέσα στο σκοτάδι της νύχτας.
Κανένας εκτροχιασμός από την πορεία της Παράταξης μας και το τρίπτυχο της Ενότητα – Συμμετοχή – Συνεργασία για το καλό της πόλης και των πολιτών της.
Η Δημοκρατία δεν μπορεί να σκύψει το κεφάλι της απέναντι στους τραμπούκους και τις αποτρόπαιες πράξεις τους.»

Δήλωση υποψήφιου Δημάρχου Βύρωνα Μίλτου Μπαντή:

«Η σημερινή επίθεση στα τρία εκλογικά κέντρα της Χρ. Σμύρνης στον Βύρωνα, με βαριοπούλες και μπογιές, καταδεικνύει το μένος με το οποίο ορισμένοι αντιδρούν στην προσωπική μας επιλογή, να ασκούμε ελεύθερα το αδιαμφισβήτητο δημοκρατικό μας δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Μαζί για τον Βύρωνα» κι εγώ προσωπικά καταδικάζουμε κάθε τύπου τέτοιες ενέργειες, είτε πρόκειται για προμελετημένη επίθεση είτε για αυθαίρετους βανδαλισμούς ανεγκέφαλων. Η μόνη απάντηση σε αυτές τις πρακτικές είναι ο διάλογος και οι συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες. Εάν κάποιοι θεωρούν ότι οι …κουκούλες είναι το μέλλον αυτής της πόλης, θα βρουν απέναντί τους πρόσωπα καθαρά και θέσεις συγκεκριμένες.»

Δήλωση υποψήφιου Δημάρχου Βύρωνα Αλέξη Σωτηρόπουλου:

«Η σημερινή επίθεση σε τρία εκλογικά κέντρα συνδυασμών της πόλης μας μόνο θλίψη και προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει σε κάθε νοήμονα και δημοκρατικό πολίτη. Τέτοιες αντιδημοκρατικές λογικές και μέθοδοι μας γυρίζουν χρόνια πίσω και δεν βοηθούν σε μία ομαλή και πολιτισμένη προεκλογική περίοδο με αντιπαράθεση μόνο σε επίπεδο προγραμμάτων, θέσεων, ιδεών και αρχών. Θεωρώ ότι η αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη απ` όλους μας θα πρέπει να συνοδεύεται και από την έμπρακτη απομόνωση όσων πρεσβεύουν ή υποθάλπουν τέτοιες λογικές και πρακτικές.»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα:

«Από το βράδυ της Δευτέρας 14/4 ξεκίνησαν οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές σε εκλογικό περίπτερο στην πλατεία Αγ. Λάζαρου. Συνεχίστηκαν τα σπασίματα και σε εκλογικά κέντρα τη νύκτα της Τρίτης  15/4. Στο σκοτάδι της νύκτας θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου. Να καλλιεργηθεί η αντίληψη «να έχουμε ησυχία, τάξη και ασφάλεια» και έτσι δημοτικό κατεστημένο, κυβέρνηση, οικονομική ολιγαρχία, Ε.Ε., ΔΝΤ,  να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους.
Πριν από μήνες τα γραφεία της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα δέχτηκαν επίθεση. Με μπογιές και ναζιστικά σύμβολα βρώμισαν τα τζάμια και τους τοίχους στο σκοτάδι της νύκτας. Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο επίσης είχαν σπάσει το περίπτερο μας.
Τότε οι υπόλοιποι σιώπησαν. Είμαστε εξάλλου ανυπάκουοι αριστεροί. Τώρα, ήρθε η σειρά και των άλλων. Τέτοιου είδους ενέργειες και βανδαλισμοί αντικειμενικά φέρνουν περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και δεν αποτελούν αντιπαράθεση πολιτικών απόψεων και ιδεών.
Να δυναμώσουμε την αντίσταση και τους αγώνες μας στην αντιλαϊκή πολιτική των κυρίαρχων. Να απομονώσουμε τα τάγματα εφόδου και τους κοινοβουλευτικούς τους εκφραστές.»

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα:

«Απόψε το βράδυ δέχθηκαν «περίεργη» επίθεση από αγνώστους, στον κεντρικότερο δρόμο του Βύρωνα, τα εκλογικά κέντρα τριών εκ των υποψηφίων Δημάρχων της πόλης μας, των κ.κ. Γώγου, Κόνσουλα και Μπαντή. Αποτελεί μια προβοκατόρικη ενέργεια, στόχος της οποίας ήταν να αλλάξει την ατζέντα των εκλογών και να πολώσει το προεκλογικό κλίμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα καταδικάζει απερίφραστα αυτή την ενέργεια και προειδοποιεί τους εμπνευστές τέτοιων τραμπούκικων μεθόδων να σταματήσουν να προκαλούν, γιατί η κοινωνία ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται!
Ο βυρωνιώτικος λαός έδωσε αγώνες για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, το ίδιο θα κάνει και τώρα!»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ανώνυμος

Μου προκάλει εντύπωση ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση καταδίκης των τραμπουκίκων αυτών ενεργειών, ή αν υπάρχει δεν φιλοξενείται από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του κυρίου Παναγιώτη Πάλμου.