Συντονιστική συνάντηση του ΣΠΑΥ ενόψει της καμπάνιας LET’S DO IT GREECE!

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), οι εκπρόσωποι των Δήμων γύρω από τον Υμηττό, της Περιφέρειας Αττικής και της Εθελοντικής Οργάνωσης «LET’S DO IT GREECE», συμμετείχαν σε συντονιστική συνάντηση στο δημαρχείο Βύρωνα, στις 21 Μαρτίου ενόψει της πανελλήνιας εθελοντικής δράσης καθαρισμού «LET’S DO IT GREECE», που πραγματοποιείται την 6η Απριλίου.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, ο οποίος τόνισε ότι οι καθαρισμοί του περαστικού δάσους του Υμηττού αποτελούν μια διαρκή πρόκληση για τους Δήμους και τον Σύνδεσμο, καθώς το φαινόμενο της παράνομης ρίψης σκουπιδιών και μπαζών επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος ΚαισαριανήςΑντώνης Καμπάκας, τα μέλη της Οργανωτικής Ομάδας του «LET’S DO IT GREECE»Νίκος Κιούσης, Ελένη Λαμπαδαρίου και Τάσος Σταμάτης, ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Κοπίτας, Αντιδήμαρχοι και Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου των Δήμων.

Ο αριθμός των Δήμων-μελών του ΣΠΑΥ που έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής, τη συμμετοχή τους στην εθελοντική εκστρατεία έχει αυξηθεί σε 9 από έξι που ήταν πέρυσι. Ειδικότερα συμμετέχουν οι Δήμοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βύρωνα,Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Κρωπίας,Παπάγου-Χολαργού και Παιανίας. Κάθε Δήμος δεσμεύτηκε για τον καθαρισμό συγκεκριμένων περιοχών στα διοικητικά του όρια.

Ο εκπρόσωπος του «LET’S DO IT GREECE» Νίκος Κιούσης τόνισε ότι η Οργάνωσή του δεν επιθυμεί να διαχειριστεί χρήματα και για λόγους διαφάνειας, θα δεχτεί βοήθεια μόνο σε είδος.

Ο ΣΠΑΥ θα είναι αρωγός σε όλους τους Δήμους-μέλη του που συμμετέχουν στην εθελοντική εκστρατεία με υλικοτεχνική και επικοινωνιακή υποστήριξη.

Από πλευράς του Δήμου-οικοδεσπότη της συνάντησης, διευκρινίστηκε ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, θα κινητοποιήσουν τοπικούς φορείς και κατοίκους ώστε την Κυριακή 6 Απριλίου, να καθαριστεί από σκουπίδια η ευρύτερη περιοχή του πλατώματος Κακορέματος Εργάνης, αρμοδιότητας Δασαρχείου Πεντέλης, που αναδασώθηκε το 2012 και πιο πρόσφατα  στις 16 Μαρτίου 2014. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί παράλληλη δράση καθαρισμού του ορεινού όγκου όπισθεν της περιοχής Κοπανά και των σχολικών συγκροτημάτων της οδού Ταταούλων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια