Εγκατάσταση καμερών στην Δημοτική επιχείρηση

Στην εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης και στο κυλικείο του νεκροταφείου προχώρησε η Δημοτική Αρχή.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα με ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεση του και υποστηρίζει η ενέργεια αυτή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιδιώκει να επιβάλει ένα κλίμα ελέγχου, παρακολούθησης των εργαζομένων με στόχο τον φόβο, την πειθάρχηση και τον έλεγχο.

 

Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους, με τη συμμέτοχη και δημοτικών παρατάξεων εχθές σε ένδειξη διαμαρτυρίας κάλυψαν τις κάμερες απαιτώντας  από το Δήμαρχο και πρόεδρο της επιχείρησης να απομακρυνθούν άμεσα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΩΡΑ!

Ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της αλαζονικής αντιδημοκρατικής, καθεστωτικής συμπεριφοράς προχώρησε η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς τοποθετώντας κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων στα γραφεία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών  και στο κυλικείο του κοιμητηριού της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Βύρωνα. Πρόκειται για μια πολιτική πρακτική που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρχή προστασίας των δικαιωμάτων, που επιδιώκει να επιβάλει ένα κλίμα ελέγχου, παρακολούθησης των εργαζομένων με στόχο τον φόβο, την πειθάρχηση και τον έλεγχο …..των πιο κρυφών κυττάρων μας….

Οι πολιτικές αυτές του κ. Χαρδαλιά που είναι και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης είναι ενταγμένες στο γενικότερο πολιτικό κλίμα που επιβάλει η συγκυβέρνηση και γενικότερα το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στην εποχή των πιο βάρβαρων πολιτικών και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων εντείνοντας την καταστολή, τον αυταρχισμό, την παρακολούθηση των εργαζόμενων.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Χαρδαλιάς γίνεται εμπνευστής αντιδημοκρατικών πολιτικών. Πριν 12 χρόνια όταν πρωτοανέλαβε δήμαρχος ήταν αυτός που ήθελε να επιβάλει στην πόλη το σώμα των ανθρωποφυλάκων, δεν τα κατάφερε όμως, εξ αιτίας των αντιδράσεων των φορέων και των πολιτών.

Σήμερα δυο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και αφού έχει ανακοινώσει ότι δε θα είναι καν υποψήφιος προχώρα σε ότι δεν έκανε δεκατρία χρόνια, τοποθετεί κάμερες παρακολούθησης επιβάλλοντας με το έτσι θέλω την άποψή του ως αυτοκράτορας, δεσμεύοντας την όποια νέα δημοτική αρχή με τις ενέργειές του. 

Ο Δήμαρχος που στηρίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων, που υπογράφει τη διαθεσιμότητα- απόλυση των σχολικών φυλάκων, που με την πολιτική του – σε συνδυασμό και με περικοπές χρηματοδότησης των ΟΤΑ – έχει οδηγήσει το δήμο στην χρεοκοπία με τεράστια οικονομικά ελλείμματα. Η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η υποβάθμιση των υπηρεσιών είναι στοιχείο της πολιτικής του. Βρίσκει  χρήματα για κάμερες παρακολούθησης, ηλεκτρονικά ρολόγια, κάνει ανάθεση σε εταιρεία για σεμινάρια. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα στοιχειώδη αναλώσιμα υλικά για να λειτουργήσει ο Δήμος, χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι τέσσερεις μήνες τώρα, δεν μπορεί να βάλει αέριο στα απορριμματοφόρα που συλλέγουν την ανακύκλωση.

Όσο και αν προσπαθεί επικοινωνιακά ο κ. Χαρδαλιάς δεν μπορεί να κρύψει την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος. Η πραγματικότητα για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησής του δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί.

Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους, με τη συμμέτοχη και δημοτικών παρατάξεων σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κάλυψαν τις κάμερες απαιτώντας  από το Δήμαρχο και πρόεδρο της επιχείρησης να κατέβουν οι κάμερες τώρα. Εάν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, μπορούν να  παρθούν μέτρα καλύτερης φύλαξης των γραφείων. Αυτά μπορούν να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Dimitris Dimitrakis

ΣΠΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ!!!!!!!!!!! ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ!!

ΠΑΡΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ….

ΟΧΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!