Καταγγελία για μη έκδοση αποδείξεων στο Χωριό Παραγωγών

«Όργιο φοροδιαφυγής» σημειώνεται στο «Χωριό παραγωγών», του Δήμου Βύρωνα, σύμφωνα με καταγγελία της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα».

Η Επιτροπή καταγγέλλει ότι ένα μεγάλο ποσοστό παραγωγών αλλά και εμπόρων που συμμετέχουν στο «Χωριό παραγωγών» δεν εκδίδουν αποδείξεις κατά τις μεσημεριάτικες ώρες και καλεί την δημοτική αρχή να πάρει άμεσα μέτρα.

Ακολουθεί η καταγγελία:

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΟ «ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ! 

Λαϊκές Αγορές: Υπολογίζεται ότι για το 70% των προϊόντων δεν εκδίδονται αποδείξεις ενώ ευρύτατη είναι η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία!

 Στο «χωριό παραγωγών», το οποίο όπως είναι γνωστό οργανώνει ο Δήμος Βύρωνας δύο φορές τον μήνα, σημειώνεται όργιο φοροδιαφυγής καθώς, κατά τις μεσημεριάτικες ιδιαίτερα ώρες, ένα μεγάλο ποσοστό παραγωγών αλλά και εμπόρων δεν εκδίδουν αποδείξεις και φυσικά δεν αποδίδουν στο κράτος το οφειλόμενο ΦΠΑ. Αυτοί οι ορισμένοι παραγωγοί δηλ. κλέβουν τον λαό, την ώρα που υποτίθεται ότι έρχονται για να πουλήσουν σε χαμηλές τιμές στις φτωχές λαϊκές μάζες, που ζούνε μέσα στην απελπισία της απερίγραπτης ένδειας και την πείνα. Για τα εξοργιστικά αυτά φαινόμενα καλούμε την δημοτική αρχή να πάρει άμεσα μέτρα.

Το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα δεν αποτελεί φυσικά κάποια εξαίρεση καθώς είναι γνωστό ότι στις λεγόμενες «λαϊκές αγορές» η μη έκδοση αποδείξεων οργιάζει και φαίνεται να αποτελεί τον κανόνα. Από πρόχειρες έρευνες της επιτροπής σε διάφορες λαϊκές αγορές, που καλύπτουν τμηματικά διάστημα περίπου 3 μηνών, υπολογίζεται ότι η μη έκδοση αποδείξεων αφορά πάνω από το 70% των πωλουμένων προϊόντων. Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση, με επιλεκτικά και διαφημιζόμενα «κτυπήματα», εμφανίζεται ως μια αδιάφθορη πολιτική δύναμη, που μάχεται με συνέπεια κατά της φοροδιαφυγής, ώστε με την δημιουργία του «περί δικαίου αισθήματος», να περάσει την παραπλανητική πολιτική του «δημοσιονομικού πλεονάσματος» για να  δένει το λαό με αυταπάτες και να καθυστερεί την κοινωνική και ταξική κινητοποίηση και εξέγερση των μαζών, την ανατροπή της πολιτικής της. Από στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας, οι λαϊκές αγορές σε όγκο συνολικών πωλήσεων  ξεπερνάνε τις συνολικές πωλήσεις τροφίμων που γίνονται από τα σούπερ μάρκετ! Ας σημειωθεί επίσης ότι κάτω από το άγρυπνο μάτι του γνωστού πράσινου προέδρου του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, στις λαϊκές αγορές σημειώνονται  εκτεταμένα φαινόμενα μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Τυχαίο;

Βασικός σύμμαχος της φοροδιαφυγής, εκτός από την «αδιαφορία» της κυβερνητικής εξουσίας και των ελεγκτικών κρατικών μηχανισμών, αποτελεί επίσης και η τεράστια αδιαφορία της πλειοψηφίας των λαϊκών και εργατικών μαζών απέναντι στα εκτεταμένα φαινόμενα φοροδιαφυγής και την κλοπή του ΦΠΑ, που συντελείται, στις, κατ’ ευφημισμό, λαϊκές αγορές!…

Αυτές οι λαϊκές μάζες, με χαμηλό επίπεδο κοινωνικής συνείδησης,  καταπονημένες από την διαρκή αποξένωση και τις επιθέσεις του καπιταλιστικού συστήματος και του ταξικού κράτους απέναντι στις βασικές τους ανάγκες, δεν κατανοούν ότι η πάλη γενικά κατά της φοροδιαφυγής, η πάλη για την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση του ΦΠΑ, αποτελούν οργανικό τμήμα της γενικότερης δημοκρατικής πάλης ενάντια στην κοινωνική και ταξική αδικία, είναι τμήμα του αγώνα για την δημοκρατική και κοινωνική αλλαγή και ότι η κλοπή των φόρων δεν είναι κάτι το αφηρημένο, το οποίο δεν αφορά εμάς,  αλλά, αντίθετα, έχει ζωτική σημασία για τα γενικά συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, μας αφορά άμεσα όλους εμάς, τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, τα παιδιά μας και τους απόμαχους της δουλειάς. Συνδέεται με το στόχο του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, είναι προϋπόθεση της ίδιας της οικονομικής ανάπτυξης, της καταπολέμησης της ανεργίας στα πλαίσια μιας άλλης οικονομίας που θα υπηρετεί το λαό, ότι η φοροδιαφυγή κάθε είδους αποτελεί μια ακόμα κλοπή του δικού μας μόχθου, που βαθαίνει την οικονομική και κοινωνική κρίση. 

«Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια