Ανακοίνωση του Συρίζα Βύρωνα για το κλείσιμο των δόμων του ΕΟΠΥΥ

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, με αφορμή το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ για 30 ημέρες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την οργή μας για τη σημερινή προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να βάλει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ, ενέργεια που αφήνει τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πετά στο δρόμο τους εργαζόμενους.

Ο ανεκδιήγητος Γεωργιάδης, που με περίσσιο θράσος αυτό-αποκαλείται υπουργός Υγείας(!), ενεργώντας ως ντήλερ ιδιωτικών συμφερόντων έκλεισε το ΙΚΑ, ένα θεσμό ο οποίος, παρά τις όποιες αδυναμίες ή ελλείψεις του, υπήρξε για 80 χρόνια αποκούμπι για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Η μνημονιακή κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της τρόικα, κατεδαφίζει και τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, μετατρέποντας το αγαθό της υγείας σε προϊόν. Οι ασφαλισμένοι πολίτες από εδώ κι εμπρός θα παραπέμπονται πλέον στον ιδιωτικό τομέα όπου κυριαρχούν τα μεγάλα συμφέροντα που λιμαίνονται το χώρο της υγείας.
Ο υπουργός και η κυβέρνηση είναι πλέον άκρως επικίνδυνοι για την κοινωνία. Με τους αγώνες και τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού μας μπορούμε και πρέπει να τους διώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ήρθε η ώρα να πούμε «Ως εδώ»!

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα καλεί τις Βυρωνιώτισσες και του Βυρωνιώτες να αντισταθούν μαζί μας για να εμποδίσουμε την ουσιαστική κατάργηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας.

Καλούμε όλους τους πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Σας καλούμε τη Δευτέρα 17/02/2014 στις 08:00 πμ στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ του Βύρωνα -στη Ν.Ελβετία (Καραολή-Δημητρίου) και στη Μεταμόρφωση (Ρούμελης)- να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα στην ΥΓΕΙΑ.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Kriatsiotis George

Όλα μα όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκαν υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής αποσχόλησης των ιατρών του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, που αποτελεί και το κομβικό σημείο της διαφωνίας των ιατρών. Προς τι λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα;