Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε επικίνδυνα ναρκωτικά φάρμακα

Πηγή: newsbeast.gr

Μία 39χρονη Ελληνίδα, έναν 60χρονο Έλληνα και έναν 30χρονο Αλγερινό συνέλαβαν οι αρχές σε Βύρωνα και Πειραιά, εξαρθρώνοντας εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά φάρμακα. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, 6.500 αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων και 25 βιβλιάρια καταθέσεων

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι κατά την τελευταία 6ετία είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, δραστηριοποιούνταν σε καθημερινή βάση στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στη διάθεση επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ηγετικό μέλος του κυκλώματος είναι η 39χρονη συλληφθείσα, η οποία διατηρεί φαρμακείο στον Πειραιά, και διέθετε στους δύο συνεργούς της, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ναρκωτικά φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες, χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση σπίτι στην περιοχή του Βύρωνα, όπου εντοπίστηκαν ο 60χρονος και ο 30χρονος. Στην κατοχή τους καθώς και στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7.700 ναρκωτικά χάπια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι προμηθευτής των ναρκωτικών φαρμάκων ήταν η 39χρονη φαρμακοποιός, η οποία μετά από προκαθορισμένη συνάντηση παρέδωσε στον 60χρονο 3.780 ναρκωτικά χάπια και μετά την παραλαβή προσημειωμένων χαρτονομισμάτων συνελήφθη.

Από έλεγχο που διενεργήθηκε στο φαρμακείο της 39χρονης στον Πειραιά, παρουσία Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών παραβάσεων, όπως κατοχή 249 κουτιών διαφορετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών είτε ήταν ληγμένα (μερικά από δεκαετίας) είτε είχαν εμφανώς παραποιημένη την ημερομηνία λήξης. Επίσης βρέθηκε πλήθος μονόγραμμων συνταγών, οι οποίες εκτός των άλλων παρατυπιών, ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων πέραν του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου.

Όπως διαπιστώθηκε η φαρμακοποιός επικολλούσε τις ταινίες στις συνταγές χωρίς την αντίστοιχη χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς, εισπράττοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το χρηματικό ποσό που αναφέρεται επί της συνταγής, εξαπατώντας τα ασφαλιστικά ταμεία και αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά. Σημειώνεται ότι στο σπίτι της 39χρονης βρέθηκαν 6.500 ταινίες γνησιότητας, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Στην κατοχή της επίσης βρέθηκαν είκοσι πέντε βιβλιάρια καταθέσεων από τα οποία προκύπτει κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Δέκα χιλιάδες εξακόσια ογδόντα ναρκωτικά χάπια.
  • Έξι χιλιάδες πεντακόσιες αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων.
  • Το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων πέντε ευρώ.
  • Οκτώ σφραγίδες.
  • Είκοσι πέντε βιβλιάρια καταθέσεων.
  • Πλήθος αποδείξεων είσπραξης διαφόρων τραπεζών.
  • Ένας φορητός Η/Υ (laptop)
  • Ένας Η/Υ
  • Τρία κινητά τηλέφωνα
  • Δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβαση των Νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος, περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια