Εγκαίνιαστηκε το Νέο Βιοκλιματικό Κλειστό Γυμναστήριο

Εγκαινιάστηκε το νέο βιοκλιματικό Κλειστό Γυμναστήριο «Τάκης Παπαγεωργίου» στην περιοχή του Καρέα, το τέταρτο Κλειστό του Δήμου μας.

Ένα έργο που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για κλειστές αθλητικές υποδομές, καθώς διαθέτει γήπεδο διαστάσεων 28×15 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει τόσο αγώνες μπάσκετ όσο και βόλεϊ, ενώ το δάπεδο του αγωνιστικού χώρου είναι FIBA AA. Επιπλέον, το Κλειστό Γυμναστήριο διαθέτει αποδυτήρια για δύο ομάδες, ιατρείο, γραφείο και αποδυτήρια διαιτητών, γραφείο Διευθυντή, γραφείο Γραμματείας Διοίκησης, αίθουσα προβολής video, αίθουσα συσκέψεων, κυλικείο, αποθηκευτικούς χώρους, υπόγειο χώρο στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, ενώ έχει προβλεφθεί και η δυνατότητα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.

Παράλληλα, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και έχει χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο του βιοκλιματικού σχεδιασμού έργου του παρακείμενου Γυμνασίου Καρέα, το οποίο παραδόθηκε προς χρήση πριν ένα χρόνο. Ειδικότερα, το Κλειστό Γυμναστήριο έχει τη δυνατότητα χρήσης φωτοβολταϊκών συστημάτων του συνολικού έργου για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του, ενώ διαθέτει ενεργειακά υλικά και ψυχρά χρώματα για την καλύτερη μόνωση του κτηρίου.

«Παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στη διαδρομή, καταφέραμε να κάνουμε ένα ακόμα όνειρό μας πραγματικότητα και σήμερα παραδίδουμε ένα έργο που αξίζει στα παιδιά μας. Ένα έργο που έρχεται να δώσει λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, από τα υψηλά κόστη λειτουργίας και συντήρησης των αθλητικών υποδομών» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό του Κλειστού Γυμναστηρίου, οι διεθνείς αθλητές βόλλεϊ και μπάσκετ Ανθή Βασιλαντωνάκη, Πελαγία Παπαμιχαήλ και Γιάννης Μαδούρας, οι Δήμαρχοι Καισαριανής και Δάφνης-Υμηττού, Αντώνης Καμπάκας και Μιχάλης Σταυριανουδάκης αντίστοιχα. Παρόντα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας Κωνσταντίνος Ζούμπος, Γιώργος Ανδρίτσος, Δημήτρης Ταραζώνας, Βαγγέλης Μακράκης, Θοδωρής Ράμμος, Χρίστος Γώγος, Ιουλία Κιούπη, Πόπη Αλιφραγκή, Παναγιώτης Κόνσουλας, Μάρω Αδαμοπούλου, Πολύκαρπος Αντωνίου, Ηλίας Βαλμάς, Φίλιππος Καρατζάς, Μενέλαος Ρεϊζίδης, Αλέξης Σωτηρόπουλος, Λευτέρης Τριανταφύλλου, Χριστόφορος Χαλικιάς και Σταυρούλα Χίνη, τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, καθώς και μέλη των οικογενειών του Χρήστου Αντωνιάδη και του Τάκη Παπαγεωργίου, προς τιμήν των οποίων πήραν το όνομά τους το Γυμνάσιο Καρέα και το Κλειστό Γυμναστήριο αντίστοιχα.

Το παρκέ «εγκαινίασαν» οι μικροί αθλητές μπάσκετ του Α.Ο. Καρέα, του Αθηναϊκού και της Δόξας Βύρωνα, οι οποίοι και χειροκροτήθηκαν θερμά από όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια