Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα

Με το μήνυμα «Δώσε ζωή… είναι στο αίμα σου» και στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της πόλης μας, ο Δήμος Βύρωνα και η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης (Καλλιπόλεως 59).

Για τη στήριξη της προσπάθειας αυτής, ο Δήμος Βύρωνα απευθύνεται σε όλους τους δημότες, ζητώντας να δείξουν την ευαισθησία τους σε ένα θέμα που μας αφορά όλους. Η σπουδαιότητα ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι για τα έτη 2012-2013, κάλυψε όλες τις ανάγκες των δημοτών σε αίμα.

«Η επιτυχία ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας είναι μια πράξη κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, πράξη ζωής και ελπίδας για όλους μας» επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα και τονίζει: «πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι μπορεί υποψήφιος αιμοδότης να είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες όμως είμαστε όλοι!».

Εξάλλου, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι ότι ακόμα κι αν μέχρι στιγμής δεν χρειαστήκαμε οι ίδιοι ή κάποιος δικό μας αίμα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να μην υπάρξει ανάγκη στο μέλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210 7624403 , 210 7652588 και 210 7641702.

Και μερικές χρήσιμες πληροφορίες:

  • αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιές άτομο από 18 έως 60 ετών, 3-4 φορές το χρόνο και αφού προηγηθεί διάστημα 3 μηνών μεταξύ των αιμοδοσιών.
  • η αιμοδοσία είναι ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά. Δεν πονάει παρά ένα δευτερόλεπτο στο τσίμπημα της βελόνας και ο αιμοδότης πρέπει να έχει φάει ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν τη διαδικασία.
  • ο όγκος αίματος είναι 450 ml και αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό, ενώ το πλάσμα αναπαράγεται σε 24 ώρες.
  • ο αιμοδότης έχει πλήρη ιατρικό έλεγχο.
  • η αιμοδοσία είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό κάθε υγιούς ανθρώπου, διότι κινητοποιείται ο μυελός των οστών του για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια