Σε συμψηφισμό χρεών με το Δημόσιο προχωρά ο Δήμος Βύρωνα

Πηγή: tovima.gr

Οφειλές 12 δήμων της χώρας προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ανάμεσά στους οποίους βρίσκεται και ο Δήμος Βύρωνα, συμψηφίζονται έναντι των εσόδων που θα είχαν από παρακρατηθέντες πόρους.

Η ρύθμιση γίνεται, σύμφωνα με το επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε αφενός να δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να εξασφαλίζουν φορολογική ενημερότητα και να μη στερούνται ρευστότητας, αφετέρου να εξυπηρετούνται οι δημόσιοι οργανισμοί.

Υπάρχει η πρόβλεψη ότι οι δήμοι απαλλάσσονται από βεβαιωμένους πρόσθετους φόρους και πρόστιμα καθώς και από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και κάθε μορφής επιβαρύνσεις, με την προϋπόθεση να εξοφλούνται οι κύριες οφειλές στο σύνολό τους.

Με κοινή υπουργική απόφαση (Αριθμ. Πρωτ. 25969/19.7.2013), την οποία υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάνης Μιχελάκης, για τον Δημο Βύρωνα αποφασίστηκε να συμψηφιστεί συνολικό ποσό κύριας οφειλής 1.067.975,46 ευρώ (647.903,76  προς τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου – ΟΠΑΔ, 266.224,01 προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, 153.847,69 προς το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια