Η βυρωνιώτισσα Θεοφανώ Ζούμπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας

Πηγή: agelioforos.gr

Με τέσσερα βραβεία στις …αποσκευές τους γύρισαν στην Ελλάδα οι μαθητές που συμμετείχαν στην 24η Παγκόσμια Ολυμπιάδας Βιολογίας στη Βέρνη. Ο Στέργιος Τσίτος του 1ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας και η Θεοφανώ Ζούμπου του ΓΕΛ Καρέα κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο, ενώ η Ειρήνη Κωνσταντινίδου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η Δέσποινα Μπενέτου του 9ου Γενικού Λυκείου Πειραιά απέσπασαν έπαινο.

Οι Έλληνες μαθητές διαγωνίστηκαν μαζί με 250 μαθητές/τριες από 62 χώρες, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν ως συνοδοί ο καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του 4ου Γενικού Λυκείου Ζωγράφου, Παναγιώτης Στασινάκης και ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Παφίλης.

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 24 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της Πανελλήνιας Ενωσης Βιοεπιστημόνων, συμμετέχει από το 2005 και είναι η τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.

Οι τέσσερις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα μεταξύ 3.000 και πλέον μαθητών του λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ). Ο τελευταίο διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Διάκριση με ιδιαίτερη σημασία

«Η διάκριση που πέτυχαν οι μαθητές μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας από τα σχολεία της πατρίδας τους και προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα μεγάλο χρονικό διάστημα», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων. Τα ελληνόπουλα, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Μέσω του προγράμματος επιχειρήθηκε να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης βιολογικής παιδείας στο ελληνικό σχολείο, αφού η Βιολογία και στις τρεις τάξεις του Λυκείου διδάσκεται από μία ώρα εβδομαδιαίως, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση και η έρευνα είναι οι ασφαλέστερες “επενδύσεις” ενός λαού, ιδίως σε περιόδους κρίσεων, ευελπιστούμε ότι η πολιτεία εν όψει του σχεδίου για το νέο λύκειο, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο λύκειο», υπογραμμίζει η Π.Ε.Β.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια