Απάντηση του Συμπαραστάτη του Δημότη στο αίτημα για άμεση μεταφορά των Ν.Π.Δ.Δ. στο Δήμο

Υπέρ της άμεσης ένταξης των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου μας και συνακόλουθα και των εργαζομένων σε αυτά, στο Δήμο τάσσεται ο Συμπαραστάτης του Δημότη, κ. Δημήτρης Σάρολας.

Ο κ. Σάρολας με επιστολή του ζητά την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προς εξεύρεση λύσης και λήψης σχετικής αποφάσεως, πριν είναι πολύ αργά.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Κυρίες και κύριοι,

Πρόσφατα έλαβα επιστολή σας, με την οποία ζητείται η άμεση ένταξη των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου μας και συνακόλουθα και των εργαζομένων σε αυτά, στο Δήμο. Εξ όσων γνωρίζω, το ως άνω αίτημά σας έχει ήδη τεθεί και υποστηρίζεται πλήρως από το«Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα».

Απαντώντας στην επιστολής σας – που επισυνάπτεται στο παρόν – θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

Με τη διαδοχική επιβολή μνημονίων και των συνακόλουθων άδικων και αναποτελεσματικών μέτρων, οι πολίτες οδηγούνται σε όλο και δυσχερέστερες συνθήκες επιβίωσης. Η περικοπή μισθών και συντάξεων, η διογκούμενη ανεργία, η περιστολή κοινωνικών παροχών, η ακρίβεια, τα δάνεια στα οποία αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν ιδιώτες και επιχειρήσεις, τα χιλιάδες «λουκέτα» σε μαγαζιά οδηγούν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας στα όρια της εξαθλίωσης.

Επιπλέον, έχει γίνει σαφές σε όλους μας ότι η παρούσα μνημονιακή κυβέρνηση προωθεί την εκχώρηση σε ιδιώτες όλων των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, που μέχρι τώρα παρείχαν το Κράτος και οι Ο.Τ.Α. Ειδικότερα, με πρόσφατο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – που δεν πρόλαβε να ψηφιστεί επί υπουργίας Μανιτάκη, αλλά σίγουρα θα προωθηθεί καταλλήλως από τον σημερινό Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη – δρομολογείται άμεσα η κατάργηση των Ν.Π.Δ.Δ. των δήμων και η εκχώρηση των παρεχόμενων από αυτά υπηρεσιών σε ιδιώτες. Συγκεκριμένα, όπως ορθώς επισημαίνεται στην επιστολή σας, στο εν λόγω σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία θα μπορούν να καταργούνται ή να συγχωνεύονται Ν.Π.Δ.Δ. των Δήμων ή να μετατρέπονται σε Ν.Π.Ι.Δ. με την απλή έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως άμεση συνέπεια την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών που παρέχονται από τα Ν.Π.Δ.Δ. των Δήμων (παιδικοί σταθμοί, αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικές δραστηριότητες κ.ο.κ.), την ουσιαστική καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου αυτοδιοίκητου των δήμων, αφού με Προεδρικό Διάταγμα θα καθορίζεται ουσιαστικά η οργάνωση και η λειτουργία τους, και φυσικά την άμεση απόλυση των εργαζομένων στα Ν.Π.Δ.Δ. των δήμων.

Στις προωθούμενες αυτές δυσμενείς για όλους τους πολίτες νομοθετικές αλλαγές πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και συντονισμένα τόσο οι Δημοτικές Αρχές όσο και οι εργαζόμενοι.

Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει άμεσα να προωθηθεί η ενσωμάτωση των τριών Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου μας (Παιδικοί Σταθμοί, Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού και Κέντρο Χορού Ντάνκαν) και των εργαζομένων σε αυτά, στον Δήμο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί – όσο το δυνατόν – η  εύρυθμη και αδιάκοπτη λειτουργία τους προς το συμφέρον των πολιτών.

Απαιτείται η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προς εξεύρεση λύσης και λήψης σχετικής αποφάσεως, πριν είναι πολύ αργά! Απέναντι σε αυτήν την κοινωνική βαρβαρότητα η άμεση και αποτελεσματική αντίδραση όλων μας είναι επιβεβλημένη, όπως επιβεβλημένο είναι σε αυτήν την πρωτοφανή και δύσκολη κοινωνική συγκυρία να σταθούμε όλοι – με πρωτοστατούσα την Δημοτική Αρχή και τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους – στο ύψος των περιστάσεων.

 

Μετά τιμής, 

Δημήτρης Σάρολας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια