Επίθεση νεοναζί στα γραφεία της Αριστερής Παρέμβασης

Το βράδυ της Παρασκευής μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)  επιτέθηκαν στα γραφεία της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα, που βρίσκονται στην οδό Νεαπόλεως 25.

Οι άγνωστοι έγραψαν φασιστικά συνθήματα σε διάφορα σημεία του χώρου και σχεδίασαν αγκυλωτούς σταυρούς, μαιάνδρους και στόχους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα σχετικά με την επίθεση:

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΝΥΧΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

 

 Τη νύχτα της Παρασκευής 7/6/2013 φασιστοειδή βρώμισαν τα γραφεία της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα με σπρέι ζωγραφίζοντας  πάνω στην πινακίδα, τον εξωτερικό τοίχο, τη τζαμαρία και τα κάγκελα φασιστικά σύμβολα (κέλτικους σταυρούς) και υπογράφοντας ως Α.Μ.Ε. (ανένταχτοι μαιάνδριοι εθνικιστές).

Πρόκειται για οργάνωση, που δεν έχει εμφανιστεί στο φως της μέρας στην περιοχή μας. Η ομάδα αυτή αποτελεί άλλη μια εθνικιστική – νεοναζιστική οργάνωση. Είναι αυτή που στηρίζει τον Ανδρουτσόπουλο, γνωστό ως Περίανδρο, που είχε καταδικαστεί το 2010 από τον Άρειο Πάγο σε φυλάκιση για την δολοφονική επίθεση, ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής εναντίον του μέλους του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ, φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, προκαλώντας του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις,  την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων των χώρων της εκπαίδευσης το 1998.  Αυτή η ομάδα και στο ιστολόγιο της προβάλλει απειλητικά συνθήματα και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις σε γραφεία συλλογικοτήτων, όπως αυτές που έγιναν τις  τελευταίες μέρες στα γραφεία της δημοτικής κίνησης «Εκτός σχεδίου» στη Ν. Ιωνία και στα κεντρικά γραφεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος, καθώς και σε Κολωνό, Ακαδημία Πλάτωνος, Εξάρχεια κ.α… Πιθανά σχετίζονται και με αφίσες και αυτοκόλλητα με τον αγκυλωτό σταυρό και ναζιστικά συνθήματα που μια νύκτα του Δεκέμβρη του 2012 έβαλαν «εθνικοσοσιαλιστές» ειδικά και μόνο στα τζάμια του χώρου της Λαμπηδόνας που λειτουργεί το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα.

Έτσι, αυτές οι φασιστικές ομάδες που δρουν με κάλυψη και στενή διασύνδεση με μηχανισμούς μέσα στην αστυνομία, με αυτή την ενασχόληση και τις απειλές προσπαθούν να αποκτήσουν κάποια δημοσιότητα για να δηλώνουν την ύπαρξή τους και πιθανά φαντάζονται ότι μπορούν να μας φοβίσουν. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποτελούν χρήσιμα συμπληρώματα σε κυβέρνηση, κράτος, παρακράτος και πολιτικό σύστημα, που επιτίθενται με νόμους, δικαστήρια, κρατική και παρακρατική καταστολή ενάντια στους αγωνιζόμενους χώρους και συλλογικότητες, ενάντια στις εργατικές κινητοποιήσεις, τις λαϊκές συγκεντρώσεις, τους μετανάστες και ενάντια στην αριστερά. Είναι η άλλη βρώμικη πλευρά που χρησιμοποιούν, μαζί με τα ΜΜΕ, για να προωθήσουν την αντιλαϊκή πολιτική εξυπηρέτησης της οικονομικής ολιγαρχίας και εφαρμογής των υπαγορεύσεων της τρόικας.

Δεν μας φοβίζουν και δε μας τρομοκρατούν τέτοιου είδους ενέργειες. Η Αριστερή Παρέμβαση θα συνεχίσει τη δράση της στηρίζοντας τους δίκαιους αγώνες των κατοίκων, υπερασπίζοντας τους μαζικούς φορείς, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που γεννά η αντεργατική πολιτική κεντρικού και τοπικού κράτους, θα εναντιώνεται στις αντιλαϊκές αποφάσεις και πράξεις της δημοτικής αρχής και θα αποκαλύπτει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα του δημοτικού και οικονομικού κατεστημένου. Αυτή η δράση μας ξέρουμε ότι ενοχλεί την κεντρική και τοπική εξουσία. Οι ύβρεις και οι θεωρίες περί άκρων που ανασύρονται από τον δήμαρχο ξανά τις τελευταίες μέρες σε συνέντευξή του και στη συγκέντρωση των εργαζόμενων του δήμου κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας στις 6/6/2013 ενθαρρύνουν και ενισχύουν τέτοιου είδους επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε στα γραφεία μας.

Η ανεξάρτητη μαζική συλλογική δράση των κατοίκων για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, θα βάλει φρένο στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και φασιστικών αποβρασμάτων που θέλουν να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα του σκοταδισμού, του φόβου, της ανυπαρξίας εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, να επιβάλλουν σύγχρονο σφαγείο κεφαλαιοκρατών,  Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ..

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια