Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δ. Βύρωνα για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών.

Παράλληλα καλεί όλα τα συνδικάτα, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να προχωρήσουν σε κοινό συντονισμένο απεργιακό αγώνα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73!
Σήμερα έχει κοινοβουλευτικό μανδύα. 

Να μην επιτρέψουμε να ισοπεδώσουν και να διαλύσουν τα πάντα.

Δεν είναι πρώτη φορά που η συγκυβέρνηση με τη στήριξη του πολιτικού, οικονομικού, μιντιακού κατεστημένου καταφεύγει στην επιστράτευση εργαζομένων για να επιβάλει τη βάρβαρη πολιτική της τρόικας, του Δ.Ν.Τ. και των μνημονίων. Είναι αυτή που έντυσε στο χακί τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, όπως τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ η κυβέρνηση Παπανδρέου. Που υπέγραψε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για να επιβάλει με το έτσι θέλω την πολιτική της. Που  έχει βάλει ήδη στο γύψο όλη την κοινωνία και  ζει τον εφιάλτη της ανεργίας, της φτώχιας, της ανέχειας κάθε εργαζόμενη οικογένεια. Που διαμορφώνει ημέρα με την ημέρα ένα καθεστώς επιστροφής στο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Αυτή τη φορά έκανε ένα ακόμα βήμα στο αυταρχικό κατήφορο, λειτούργησε  προληπτικά. Θα ξεκινήσει η επιστράτευση καθηγητών πριν ξεκινήσει καν η απεργία. Προληπτική επιστράτευση, προληπτική σύλληψη, πειθαρχικό αντισυνταγματικό δίκαιο και ότι άλλο χρειαστούν  για να επιβάλουν μια πολιτική που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απέναντι της. Φαντάζουν ισχυροί και παντοδύναμοι αλλά στην ουσία είναι αδύναμοι. Γνωρίζουν ότι ο λαός δε θέλει ούτε να τους βλέπει. Η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει. Μπορεί να μην έχει φτάσει η οργή να γίνει δύναμη ανατροπής τους, να υπάρχει ένα κάθισμα των εργατικών αγώνων και των λαϊκών αντιδράσεων, να έχει επηρεάσει η αναποτελεσματικότητα των μέχρι σήμερα αγώνων, να μην εμπνέεται ο κόσμος από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα κόμματα. Το θηρίο όμως βρυχάται και δεν έχει πει το τελευταίο του λόγο.

Βάζουν στο γύψο 80.000 καθηγητές, τσαλαπατώντας το ίδιο το σύνταγμα που αυτοί έφτιαξαν, για να αντιμετωπίσουν την οργή τους. Προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους. Δε θα επιτρέψουμε να το  καταφέρουν. Οι καθηγητές που αγωνίζονται δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε όλοι μαζί τους και θα συμβάλουμε έμπρακτα να απεργήσουν και να νικήσουν. Γιατί η παιδεία ως δημόσιο αγαθό μας αφορά όλους. Μας κοροϊδεύουν όταν λένε ότι επιστρατεύουν τους καθηγητές γατί δήθεν σκέπτονται τα παιδιά μας και τις εξετάσεις. Αυτοί γνώριζαν ότι οι εξετάσεις γίνονται τώρα. Σκόπιμα επέλεξαν να κτυπήσουν και να συκοφαντήσουν τους εκπαιδευτικούς, για να στείλουν μήνυμα πυγμής και αυταρχισμού προς όλη την κοινωνία. Είμαστε στο πλευρό των καθηγητών, είμαστε μαζί τους. Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, η καταπάτηση δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών δε θα περάσει.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε κοινό συντονισμένο απεργιακό αγώνα τώρα. Να τους αναγκάσουμε να υποχωρήσουν. Να πέσει η τρικομματική κυβέρνηση. Να τους ανατρέψουμε τώρα. Να μη μας διαλύσουν.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια