Μείωση δημοτικών τελών στο Δήμο Βύρωνα

Πηγή: zo2.gr

Σε μείωση των δημοτικών τελών προβαίνει ο δήμος Βύρωνα, όπως άλλωστε και δεκάδες άλλοι δήμοι, ανταποκρινόμενοι στις ιδιαίτερες ανάγκες των δημοτών τους.

Οι δημότες που αιτούνται την μείωση των δημοτικών τελών θα πρέπει να πληρούν κάποια συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια, τα οποία ελέγχονται από τους αρμόδιους και κατόπιν γίνεται δεκτό το αίτημα τους.

Η μείωση αφορά σε έκπτωση κατά 50% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροδοτούμενων χώρων, όπως αυτά διαμορφώνονται κατά το μέρος που αφορά τις οικίες.

Ποιοι δικαιούνται μείωση των δημοτικών τελών:

  1. Πολύτεκνοι δημότες Βύρωνα, των οποίων τα τέκνα είναι ανήλικα ή είναι φοιτητές  ΤΕΙ ή ΑΕΙ και είναι ηλικίας μέχρι και 24 ετών ή μεγαλύτερα μακροχρόνια άνεργοι
  2. Τρίτεκνοι.
  3. Άτομα με ειδικές ανάγκες  (τυφλοί, παραπληγικοί, τετραπληγικοί και άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω). Στην περίπτωση αυτή, οι δικαιούχοι  οφείλουν να προσκομίσουν ως δικαιολογητικά γνωματεύσεις υγειονομικών επιτροπών.
  4. Χαμηλοσυνταξιούχοι.
  5. Άποροι  με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης  απορίας  από την αρμόδια Υπηρεσία Πρόνοιας.

Ας σημειωθεί ότι ως οικογένειες νοούνται και οι ανύπαντρες μητέρες.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της κατάστασης που έχουν περιέλθει πολλοί δημότες, να υπάρχει, όσο αυτό είναι δυνατό, μια μορφή στήριξης και διευκόλυνσης από τους Δήμους, που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πιο άμεση σχέση των πολιτών με τους θεσμούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια