Διατέθηκαν 66 τόνοι προϊόντων στο «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Μεγάλη επιτυχία τόσο σε επίπεδο προσέλευσης όσο και σε επίπεδο διάθεσης προϊόντων σημείωσε η τέταρτη συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.

Οι 21 παραγωγοί-συνεταιρισμοί από όλη τη χώρα που συμμετείχαν διέθεσαν συνολικά περισσότερους από 66 τόνους προϊόντων. Αναλυτικά, οι καταναλωτές προμηθεύτηκαν: 2,7 τόνους όσπρια, 12,5 τόνους αλεύρι, 2,8 τόνους ζυμαρικά, 12 τόνους φρούτα εποχής, 3,5 τόνους ελαιόλαδο, 20 τόνους πατάτες, 4,2 τόνους γαλακτοκομικά προϊόντα, 3,2 τόνους ρύζι, 200 κιλά αμύγδαλα, 400 κιλά ελιές, 600 κιλά σταφίδα, 570 κιλά μέλι, 900 κιλά λουκάνικο, 380 κιλά σαλιγκάρια, 1.800 λίτρα κρασί, 180 συσκευασίες ρακόμελο και τσικουδιά, 1.700 συσκευασίες αφεψημάτων και μυρωδικών, 165 συσκευασίες γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδας, 420 συσκευασίες παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης, 350 συσκευασίες παξιμάδια, 160 συσκευασίες ξύδι και 18.000 αυγά.

«Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου αποτελεί για εμάς κίνητρο για να συνεχίσουμε. Από την πρώτη συνάντηση το «Χωριό Παραγωγών» σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αλλά η διαρκώς αυξανόμενη προσέλευση καταναλωτών αποδεικνύει ότι η πρωτοβουλία μας ανταποκρίνεται με επιτυχία στην ανάγκη για φθηνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε καταφέρνουμε, με αυτή την πρωτοβουλία, να φανούμε χρήσιμοι στο σύνολο των συνανθρώπων μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Το «Χωριό Παραγωγών» επισκέφτηκαν και αντιπροσωπείες των Δήμων Αλίμου και Νέας Σμύρνης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Αλίμου ήταν ο Δήμαρχος Θάνος Ορφανός, ενώ το Δήμο Νέας Σμύρνης εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τεχνικών Θεμάτων Γιώργος Κουτελάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίνα Ιακωβάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι παραγωγοί δώρισαν προϊόντα πρώτης ανάγκης στον Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθεσε στη Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού για την ενίσχυση των συσσιτίων υπέρ των απόρων οικογενειών του Δήμου Βύρωνα. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί προσέφεραν 15 λίτρα λάδι, 7,5 κιλά ελιές, 9 κιλά γιαούρτι, 70 κιλά ρύζι, 60 κιλά αλεύρι, 40 κιλά ζυμαρικά, 20 κιλά μήλα, 20 κιλά πορτοκάλια, 6 κιλά σταφίδα, 12 κιλά λουκάνικο, 9 λίτρα κρασί και 150 αυγά, που παραδόθηκαν στα σπίτια γαλήνης των τοπικών ενοριών για την σίτιση των 1200 συμπολιτών μας.

Η επόμενη συνάντηση του “Χωριού Παραγωγών” είναι την Κυριακή 10 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια