Ν. Χαρδαλιάς: “Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι τελείως διαφορετική”

Απάντηση δίνει μέσω της ιστοσελίδας μας ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την “Ανάθεση Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για τη Διαμόρφωση Συστήματος Κοστολόγησης Βάσει Δραστηριοτήτων στο Δήμο Βύρωνα” .

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει οτι ο επίμαχος διαγωνισμός έχει εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή του Δήμου και είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από τον Καλλικράτη και γίνεται σε όλους τους δήμους της χώρας. Κατηγορεί την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση οτι προσπάθησε να ματαιώσει τον διαγωνισμό ασκώντας λεκτική και σχεδόν σωματική βία στα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού και απείλησε τους εκπροσώπους των εταιρειών που ήθελαν να καταθέσουν πρόταση.

Τέλος απαντώντας στις κατηγορίες για συμμετοχή του στους Ρέηντζερς και τους Κενταύρους της ΟΝΝΕΔ, υποστηρίζει ότι είναι εντελώς αναληθές, καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση έδρασε το 1981-82, όταν δηλαδή εκείνος ήταν 13 χρονών.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του δημάρχου:

Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι τελείως διαφορετική!

Ο κος Παναγιωτόπουλος και η παρεούλα του επιχείρησαν με τραμπούκικο τρόπο να ματαιώσουν έναν πρόχειρο διαγωνισμό που γίνεται σε όλους τους δήμους της χώρας και αφορά στην ανάθεση υπηρεσίας σε τεχνικό Σύμβουλο κοστολόγησης των δαπανών μας,εξορθολογισμού του συστήματος προμηθειών για εξασφάλιση της δυνατότητα μεγαλύτερης οικονομίας και περιορισμού της όποιας σπατάλης(διαδικασία που προβλέπεται από τον Καλλικράτη), γιατί όπως έλεγαν όλη την προηγούμενη μέρα (ψευδολογώντας) στους εργαζόμενους η κοστολόγηση μπορεί να φέρει και αξιολόγηση των υπηρεσιών και άρα μπορεί και των υπαλλήλων και άρα μπορεί και απολύσεις!!!!

Και βέβαια δεν επέτρεψα να διακόψουν τον διαγωνισμό που είχε εγκριθεί με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου και παράλληλα με δεδομένο ότι ασκούσαν λεκτική και σχεδόν σωματική βία στους συναδέλφους τους εργαζομένους της επιτροπής διαγωνισμού και απειλούσαν τους εκπροσώπους των εταιρειών που ήθελαν να καταθέσουν πρόταση(ακόμα και γυναίκες), περιφρούρησα και επέβαλα την ολοκλήρωση της διαδικασίας όπως όφειλα.Παράλληλα πράγματι τους αποκάλεσα απολιθώματα με χρυσαυγίτικη λογική που προσπαθούν να δημιουργήσουν φοβικά σύνδρομα και ανασφάλεια στους εργαζομένους και μπορώ να το επαναλάβω πολλές φορές ακόμα!!!Είναι η ίδια παρεούλα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που προσπάθησε πριν λίγους μήνες να διακόψει την ιστορική συνεδρίαση του ΔΣ της πόλης μας για την διατήρηση του Κέντρου Ντάνκαν, υβρίζοντας και απειλώντας τους Δημοτικούς Συμβούλους που συμφωνούσαν  και που με τον πλέον φασιστικό τρόπο ανακοίνωσαν το περίφημο “σας απαγορεύουμε να πάρετε απόφαση”!!!

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι γνωστοί νοσταλγοί ολοκληρωτικών μοντέλων του παρελθόντος που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στην Ιστορία, οτι υπάρχουν διαδικασίες και θεσμοί και την Δημοκρατία δεν θα την βιάζουν με τους τραμπουκισμούς τους και τις ιδεοληψίες τους κάθε λίγο και λιγάκι…Όσο για την κατάπτυστη και πολιτικά αλήτικη αναφορά τους περί δήθεν εμπλοκής μου στους Ρέηντζερς και τους Κενταύρους  απλά να σας θυμίσω οτι το 1981-82 (οπότε και έδρασε η συγκεκριμένη Οργάνωση), ήμουν 13 χρονών!!! Ντροπή και αίσχος…

Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Δήμου μας έχουν εδώ και καιρό αντιληφθεί τι πρεσβεύει η συγκεκριμένη παρεούλα και πόσο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς λόγους την δίκαιη αγανάκτηση και ανασφάλεια που νιώθουν από τις απαράδεκτες πολιτικές των τελευταίων τριών χρόνων που ασκούνται από τις τελευταίες κυβερνήσεις!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

4 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Georgios Xristou

Αγαπητέ Δήμαρχε μας, το 1982 ήμουν 20 χρονών και θυμάμαι πολύ καλά τους "Κένταυρους" στα πανεπιστήμια αλλά και στις συνοικίες μας!!!! Θέλω να θυμίσω σε όλους μας ότι οι "Κένταυροι" διαλύθηκαν, λένε, το 1990 μετά την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του καθηγητή Τεμπονέρα.

Kosmas Tsiakalos

Τελικά ο δήμαρχος διακατέχεται από πανικό. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς τα διάφορα απίστευτα που επικαλείται στην αντιπαράθεση του με τους εργαζόμενους στο δήμο μας. Και εξηγούμαι.

Αναφέρεται ο δήμαρχος σε κάποια αντιπαράθεση που ο ίδιος με γενικό τρόπο προσδιορίζει χωρίς να γνωρίζουν οι αναγνώστες την ουσία της αντιπαράθεσης αφού σκοπίμως-κατά τη γνώμη μου- ο ίδιος αλλά και ο διαχειριστής του site δεν δημοσιεύουν αυτούσια την προκύρηξη του διαγωνισμού έτσι ώστε ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Καταγγέλει ο δήμαρχος μια παρεούλα και τον κ.Παναγιωτόπουλο ότι τόλμησαν να αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια του δημάρχου και τις αγαθές προθέσεις του. Ξεχνάει όμως ο δήμαρχος ότι η «παρεούλα» όπως τους αποκαλεί έχει θεσμικό ρόλο στη πόλη ,επί σειρά ετών ήταν η πλειοψηφούσα παράταξη στο σωματείο εργαζομένων του δήμου και στις τελευταίες εκλογές ψηφίστηκε από σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους ! Και γιατί παρακαλώ να μην αμφισβητείται η ειλικρίνεια του δημάρχου ; Δεν είναι ο δήμαρχος που εδώ και τρία χρόνια «βαφτίζει» τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς του δήμου σε πλεονασματικούς και τρέχει τώρα να δανειστεί σχεδόν 7 εκ ευρώ για να καλύψει μέρος των χρεών του !(βλ.έγγραφο ΑΔΑ: Β4ΘΥΩ9Ε-83Θ αναρτημένο στο Διαύγεια) Δεν είναι ο δήμαρχος που μας πιπίλαγε τα αυτιά για οικονομίες κλίμακας για να καταντήσει τον δήμο σε ένα από τους πιο χρεωμένους της χώρας ; Δεν είναι ο δήμαρχος που διαβεβαίωνε ότι καμία φορολογική παράβαση κανένα σκάνδαλο δεν υπήρχε στο Πνευματικό Κέντρο μοναχά ο ψεύτης κ.Κόνσουλας και κάποιοι πολιτικά βλάκες της παρεούλας , για να φτάσουμε σήμερα να μετράμε τα πρόστιμα που επέβαλε το ΣΔΟΕ ; Δεν είναι ο δήμαρχος που υπόσχεται από πέρσι μέσω των συνεργατών του στο Πνευματικό Κέντρο ότι θα πληρώσει τους δασκάλους και αυτοί παραμένουν για περισσότερα από δυό χρόνια απλήρωτοι ενώ οι γονείς πληρώνουν κανονικά τις συνδρομές τους ; Συμπέρασμα , η ειλικρίνεια του δημάρχου είναι ανέκδοτο όπως εκείνο για τον τοτό.

Και κάτι ακόμη. Είναι δυνατόν σήμερα που τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης , τρόικας , ΔΝΤ και των συνεργατών τους οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχια και την ανεργία , μια ολόκληρη κοινωνία στην υποτέλεια και την ανέχεια , να πιστέψει κανείς πως κακώς είναι υποψιασμένοι για ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις οι εργαζόμενοι ενός καταχρεωμένου δήμου στον οποίο ετοιμάζεται με ευθύνη του δημάρχου από ιδιωτική εταιρεία κοστολόγηση των υπηρεσιών του ; Καλά , πλάκα με κάνεις κ.δήμαρχε ; Και γιατί δεν έδειχνε ο δήμαρχος την ίδια τρεμούρα όταν επί σειρά ετών παρατηρείται από τους ορκωτούς λογιστές ότι δεν τηρεί τις αρχές της λογιστικής κοστολόγησης κατά την απεικόνιση στους ισολογισμούς , των οικονομικών στοιχείων που παρουσίαζε ; Και μη τρέξει να μας πει ότι για αυτό γίνεται η προκύρηξη. Να δημοσιευτεί για να καταλάβουμε και εμείς οι αδαείς !

Τελειώνοντας σε σχέση με την επιλεκτική γνώση της ιστορίας που αφορά τις φασιστικές ομάδες των κενταύρων των ρέιντζερ και τη δράση τους , ας θυμηθούμε την δολοφονία του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα το 1991 από «ομάδες αγανακτισμένων πολιτών».

Για τον φίλο μου και σύντροφό μου Χρήστο Παναγιωτόπουλο και τα κατάπτυστα σχόλια του δημάρχου περί «πολιτικής αλητείας» , «τραμπουκισμών» και τα σχετικά δεν έχω να πω τίποτα. Οι χαρακτηρισμοί του στη κρίση των συμπολιτών μας.

Κοσμάς Τσιάκαλος

Βύρωνας.gr

Κύριε Τσιάκαλε για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις βάλαμε ένα σύνδεσμο στον τίτλο του διαγωνισμού που σε στέλνει στην απόφαση που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.