Επιστολή διαμαρτυρίας 20 εργαζομένων του ΟΠΑΔΒ

Πηγή: stasivyrona.blogspot.gr

Για άδικη και περιφρονητική στάση απέναντι τους καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή και την διοίκηση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα 20 εργαζόμενοι δάσκαλοι και γυμναστές του Πνευματικού Κέντρου.

Οι 20 εργαζόμενοι που δούλευαν με μπλοκάκι, παραμένουν απλήρωτοι όπως καταγγέλλουν,από το φθινόπωρο του 2010 και την αρχή του 2011. Ταυτόχρονα ζητάνε την βοήθεια των ελεγκτικών αρχών, του σωματείου εργαζομένων του Δήμου και των δημοτικών παρατάξεων για να πάρουν τα χρήματα τους.

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
των
ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
στον
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
του
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Προς
Τον Δήμαρχο Βύρωνα
Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Την Διοίκηση του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα (ΟΠΑΔΒ)
Τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Βύρωνα
Την Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα
Κοινοποίηση προς: Υπουργό Εργασίας, υπουργό Εσωτερικών, Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και να καταγγείλουμε την άδικη και περιφρονητική  μεταχείριση με την οποία αντιμετωπίζει τον καθένας από μας, τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η Διοίκηση του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα.

Σαν Καλλιτέχνες και σαν Καθηγητές Φυσικής Αγωγής εργαστήκαμε, άλλοι για πολλά και άλλοι για λιγότερα χρόνια, καταθέτοντας ο καθένας την συμβολή του στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού σαν δάσκαλοι και εκπαιδευτές για την επιμόρφωση και την κατάρτιση των παιδιών και των ενηλίκων που μαθητεύουν στο «Πνευματικό Εργαστήρι», στους αθλητικούς χώρους και στα εργαστήρια ψυχαγωγικής και δημιουργικής απασχόλησης που αφορούν τελικά στο Θέατρο, τη Μουσική, το Χορό και στον Αθλητισμό του Δήμου μας.

Οι συμπολίτες μας στο Δήμο Βύρωνα, τα παιδιά που διδάσκουμε, όσο και οι γονείς που μοχθούν και αγωνιούν για αυτά, πρέπει να γνωρίζουν ότι πάνω από 20 εργαζόμενοι στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ από το Φθινόπωρο του 2010 και μερικοί άλλοι από την αρχή του 2011. Στα επανειλημμένα διαβήματα διεκδίκησης των δεδουλευμένων που μας οφείλουν, εισπράξαμε μόνο την κοροϊδία και τις απατηλές υποσχέσεις των αρμόδιων της Δημοτικής Αρχής, η οποία μας αντιμετωπίζει σαν επαίτες και μας ταπεινώνει σαν ανθρώπους και σαν εργαζόμενους. Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά, σπρώχνει πολλούς από μας να καταφύγουμε στην δικαιοσύνη και να υποβληθούμε σε ατέρμονες ταλαιπωρίες, σε δαπάνες και δικαστικά έξοδα για να διεκδικήσουμε την αμοιβή της εργασίας μας!

 Έχει ιδιαίτερη σημασία να καταγελούμε – και να το υπογραμμίσουμε – ότι οι υπεύθυνοι επί των οικονομικών του Δήμου Βύρωνα ζήτησαν και πήραν, απ’ όλος μας ανεξαιρέτως, αποδείξεις είσπραξης – δελτίο παροχής υπηρεσιών – με πρόσχημα ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΑΣ και αφού εμείς καλόπιστα τους τις καταθέσαμε, τελικά παραμείναμε απλήρωτοι! Έτσι, όχι μόνο δεν εισπράξαμε τα δεδουλευμένα, αλλά υποχρεωθήκαμε να τα δηλώσουμε και ως εισόδημα, να πληρώσουμε από την τσέπη μας το ΦΠΑ και να φορολογηθούμε για αμοιβές που τελικά δεν έχουμε εισπράξει!

Αποκλειστικά υπεύθυνη, γι’ αυτήν την πρωτοφανή για πολιτική αρχή δοσοληψία, θεωρούμε την σημερινή Δημοτική Αρχή, που μας δίνει έτσι το δικαίωμα να υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μέθοδο έμμεσης εξαπάτησής μας, η οποία έχει ως απώτερο στόχο, εμάς μεν να μας αφήσει εσαεί απλήρωτους εάν δεν καταφύγουμε στην δικαιοσύνη, τις δε υπεξαιρεμένες αμοιβές μας να τις παρουσιάζειπιθανώς ως δαπάνες που έχουν δήθεν καταβληθεί. Το δικαίωμα μίας τέτοιας υπόθεσης μας το ενισχύει αφενός η πανομοιότυπη μεθόδευση που έχει εφαρμόσει ή σημερινή Δημοτική Αρχή ήδη από το 2006!! σε Καθηγητές του τότε Πνευματικού Κέντρου και που μέχρι σήμερα, επί έξη χρόνια, παραμένουν ανεξόφλητοι εν αναμονή της δικαστικής αποφάσεως και αφετέρου η προκλητική σιωπή των αρμοδίων, που αντιμετωπίζουν ως ωσεί απόντες το πρόβλημά μας και που μόνο όταν εμείς τους ενοχλήσουμε βρίσκουν φωνή για να αρθρώσουν τις ίδιες κατ’ επανάληψη απατηλές υποσχέσεις που ουδέποτε καρποφόρησαν και που με τον καιρό μας ενισχύουν την υποψία ότι δεν πρόκειται να καρποφορήσουν ποτέ.

Ζητάμε λοιπόν από τις ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους που κρύβονται πίσω απ’ αυτό το νοσηρό για εμάς τους εργαζόμενος φαινόμενο; Και εί δυνατόν να μας απαντήσουν ποιος νόμος επιτρέπει σε μια δημόσια υπηρεσία να ζητάει προκαταβολικά δελτία παροχής υπηρεσιών για να τα εξοφλήσει στο μέλλον – αν τα εξοφλήσει –  και αν απ’ την στιγμή που τα παραλαμβάνει πως δικαιούται να μην καταβάλει τον παρακρατηθέντα φόρο 20% στην αρμόδια εφορία όπου εμείς εντός τακτής προθεσμίας είμαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο να δηλώσουμε τον ανεξόφλητα εξοφλημένο ετήσιο μισθό μας και να φορολογηθούμε. Ο Νόμος λειτουργεί με αδράνεια για τον Δήμαρχο και αμελλητί για εμάς;

Κατά παρέκκλιση πάντως νόμου η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα κατέστησε άνεργους και υποχείρια της ανάγκης πολλούς από μας. Γιατί αφού πρώτα με την κοροϊδία του σήμερα και του αύριο μας άφησε απλήρωτους και μας οδήγησε στην παραίτηση, ήρθε σε πολλούς από μας με περισσή καλοσύνη να μας προτείνει νέα συνεργασία, με έμμεσο υπονοούμενο να αφήσουμε εν καιρώ τα παλιά και να πάνε για καινούργια. Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται.

Καταδικάζουμε αυτή την εκβιαστική τακτική και απαιτούμε όχι μόνο την άμεση εξόφληση αλλά και την επαναπρόσληψη  όσων επιθυμούν να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους κάτω από υγιείς όρους.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε, τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια και να απαιτήσουμε την άμεση καταβολή των υπό υπεξαίρεση δεδουλευμένων μας.

Στην απόφασή μας αυτή, ζητάμε την συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας του Δήμου Βύρωνα. Θέλουμε όλους τους μαθητές, τους γονείς, τους αθλούμενους, καθώς και τα μέλη των ΚΑΠΗ και των εργαζομένων του Δήμου να σταθούν στο πλευρό μας.

Ζητάμε από την κυρία Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, να φέρουν το θέμα προς συζήτηση, χωρίς χρονοτριβή, στην επόμενη συνεδρίαση   του Σώματος.

Ζητάμε από το Σωματείο των Εργαζομένων στο Δήμο να μας συμπαρασταθεί και να καταγγείλει την προσβολή των εργασιακών μας δικαιωμάτων και  περιμένουμε την υποστήριξη και την δημόσια τοποθέτηση  όλων των αρμόδιων φορέων.

Με τιμή

Δραγάση Αικατερίνη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Ευαγγελίδης Γιάννης, ηθοποιός
Καμπουράκης Πέτρος, Καθηγητής μουσικής – κιθάρα (α.α)
Μιάμη Στυλιανή, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Μουρσελάς Φιλήμων, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ρεμπούτσικα Μαρία, Καθηγήτρια μουσικής – βιολί

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια