Σεμινάρια «Πρώτων Βοηθειών» στα σχολεία του Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Βασικές γνώσεις «πρώτων βοηθειών» αποκτούν οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας από τους Αποφοίτους της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτών (ΣΑΝ), που εδρεύει στο στρατόπεδο Σακέτα στο Βύρωνα.

Με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση ατυχημάτων, τραυματισμών, εγκαυμάτων, δηλητηριάσεων κ.ά., ο Δήμος Βύρωνα, μετά από πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Ιουλίας Κιούπη, σε συνεργασία με τη ΣΑΝ και μετά από έγκριση του ΓΕΕΘΑ, ξεκίνησε την υλοποίηση μιας σειράς σεμιναρίων, δίωρης διάρκειας.

Ήδη, η πρώτη πιλοτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου στο 1ο και 2ο Δημοτικό Βύρωνα, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λάβουν τις βασικές γνώσεις για θέματα που αφορούν σε: εγκαύματα στα παιδιά, τσιμπήματα και δαγκώματα, ακίδες, μικροτραυματισμούς και ρινορραγία, πνιγμό, ξένο σώμα στον οφθαλμό, τραυματισμό από αιχμηρά αντικείμενα, μώλωπες, λιποθυμία, ατυχήματα στην παιδική χαρά, δηλητηριάσεις, ατυχήματα στο μπάνιο του σπιτιού, παρουσίαση κυτίου πρώτων βοηθειών

Ακολούθησε δεύτερη παρουσίαση στους τελειόφοιτους μαθητές του 1ου Λυκείου αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου, παρουσία του Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, για:

  • την καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή
  • τους τραυματισμούς στο σχολείο και τις αιμορραγίες
  • τα εγκαύματα
  • τις δηλητηριάσεις
  • τσιμπήματα εντόμων και δαγκώματα ζώων
  • πρακτική εφαρμογή ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή

Παράλληλα, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ μετά από αίτημα των καθηγητών του 1ου Λυκείου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού στις Σχολές Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια