Καταγγελία κατά της Δημοτικής Αρχής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα, με την οποία κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι αρνείται να εξοφλήσει τα ενοίκια τα οποία χρωστάει από το 2010 και να παραδώσει το κτίριο στην οδό Ιθώμης 1, όπου στεγαζόταν το «πνευματικό εργαστήρι» του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΥΡΤΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Ανακοίνωση
Της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»

Ο Δήμος, παράτησε το κτίριο στην Ιθώμης το 2011, αλλά αρνείται να το παραδώσει στον ιδιοκτήτη του, ενώ ταυτόχρονα αρνείται να εξοφλήσει τα νοίκια που χρωστάει από το 2010 και ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ!!…

Νέο όργιο σπατάλης: το «πνευματικό εργαστήρι» είχε δύο γραμμές και απλήρωτους λογαριασμούς στον ΟΤΕ από το έτος 2010!….

Θα αφήσουμε πάλι το λαό να πληρώσει τους τυχοδιωκτισμούς Χαρδαλιά;….. Δεν μας φτάνει το πρόστιμο των 370.000 ευρώ του ΣΔΟΕ, η μήνυση του Δασαρχείου για τίς παραβιάσεις στην Εργάνη, το δικαστήριο για το σκάνδαλο Φιλοσίδη – Χαρδαλιά, τα λεφτά των σχολείων που κατακρατά παράνομα, τα δικαστικά έξοδα από τις δικαστικές προσφυγές των απλήρωτων εργατών και υπαλλήλων του Δήμου, τα επαπειλούμενα πρόστιμα από το ΙΚΑ για εισφοροδιαφυγή, τώρα οι βυρωνιώτες θα κληθούν πάλι να πληρώσουν νέα δικαστικά έξοδα και τις άλλες χρηματικές επιβαρύνσεις από τις αναμενόμενες δικαστικές καταδίκες της ασυδοσίας Χαρδαλιά στο κτίριο της Ιθώμης;

Όπως είναι γνωστό, για τη δημοτική αρχή της Ν.Δ στο Βύρωνα, τον Δήμαρχο κ. Ν. Χαρδαλιά και την ξελιγωμένη ηγετική κλίκα του, η πολιτική ευθύνη, το πολιτικό ήθος και η τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας, αποτελούν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και, κατά τεκμήριο, όπως είναι σήμερα σε όλους γνωστό, χρησιμεύουν περισσότερο ως πεδία επίδειξης πολιτικού αμοραλισμού και ταυτόχρονα επίδειξης πολιτικού «τραμπουκισμού». Οι αντιδημοκρατικές και φαύλες συμπεριφορές του κ. Δημάρχου συνιστούν μια πολιτική που μας θυμίζει στο ακέραιο τα βασικά χαρακτηριστικά του καταστροφικού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, που με τις αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους και τον ασύλληπτο αμοραλισμό , μαζί με την Ε.Ε, έφεραν την χώρα και τη φτωχολογιά του λαού μας στην σημερινή τραγική κατάσταση.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της Επιτροπής μας, ο Δήμος Βύρωνα στα πλαίσια της πολιτικής περιστολής των δαπανών και της εξοικονόμησης πόρων, που υπαγορεύτηκε από τις απίστευτες και πολύχρονες σπατάλες της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά, την υπερχρέωση του Δήμου και τις περικοπές που επέβαλε το 2011 η τότε κυβέρνηση και η γνωστή τρόϊκα, στα πλαίσια των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, αποφάσισε να αφήσει το κτίριο στην οδό Ιθώμης, όπου στεγαζόταν το «πνευματικό εργαστήρι» του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα, και να μεταστεγαστούν τα μαθήματα στο παλιό Δημαρχείο, επί της Κύπρου, πράγμα που έγινε το Φθινόπωρο του 2011.

Ο Δήμος μπορεί να έφυγε, αλλά χωρίς να προβληθεί κάποιος λόγος αρνήθηκε να παραδώσει το κτίριο και τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη και μαζί αρνήθηκε να εξοφλήσει και τα νοίκια, τα οποία, όπως έγινε γνωστό ο κ. Χαρδαλιάς χρωστάει από το 2010, δηλ. πολύ πριν από την επιβολή των περικοπών των κρατικών επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ λόγω λιτότητας. Βλέπουμε εδώ το ίδιο ακριβώς σενάριο το οποίο εφαρμόστηκε και στην περίπτωση των εργαζομένων του ΟΠΑΔΒ μερικούς από τους οποίους ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι μπορεί να εγκαταλείπεις μια στέγη, που έχεις νοικιάσει, αλλά εφ’ όσον δεν καταγγέλλεις την σύμβαση της μίσθωση και αρνείσαι να ελευθερώσεις το ακίνητο, τότε είσαι και υποχρεωμένος να πληρώνεις τα ανάλογα νοίκια μέχρι την οριστική απελευθέρωση του μισθίου. Επειδή είσαι Δήμος δεν σημαίνει ότι είσαι και ασύδοτος. Και ρωτάμε: εάν τυχόν καταδικαστεί ο Δήμος από τις παρανομίες αυτές και το δικαστήριο επιδικάσει στον ιδιοκτήτη αποζημιώσεις και καταβολή ενοικίων, αυτά τα χιλιάδες ευρώ ποιος θα τα πληρώσει; Θα τα πληρώσουμε ΕΜΕΊΣ , δηλ. οι δημότες που δεν φταίμε σε τίποτα ή ο τζάμπα εκδικητής Δήμαρχος, από την τσέπη του;

Εκτός από αυτό όμως, αποτελεί εξοργιστικό πράγματι και συνάμα φαινόμενο εκφυλιστικό, να βλέπεις κανείς το οικτρό θέαμα ενός Δημάρχου, που αντί να προστατεύει το συλλογικό συμφέρον και να είναι παράδειγμα δημοκρατικής συμπεριφοράς, αυτός να το παίζει «Ζορρό – Εκδικητής»!… Εικάζεται ότι η τζάμπα εκδικητική οργή Χαρδαλιά, κατά των συγκεκριμένων ιδιοκτητών της οδού Ιθώμης, οφείλεται, μάλλον, στις αποκαλύψεις και καταγγελίες, που είδαν πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας, σχετικά με το σκάνδαλο της μη είσπραξης τελών από τραπεζοκαθίσματα στη πλ. Λαζάρου, που αφορούσαν τέλη πολλών ετών και πολλές χιλιάδες ευρώ, αποκαλύψεις που, όπως λέγεται, είχαν ως αφετηρία τους εν λόγω ιδιοκτήτες και την σύγκρουση με τον Δήμο.

Στο μεταξύ πέρα από αυτό έγινε ακόμα γνωστό – αν και ακόμα δεν το έχουμε διασταυρώσει – ότι το «πνευματικό εργαστήρι», όσο ήταν στην Ιθώμης, είχε δύο τηλεφωνικές γραμμές (γιατί;) και ότι έφυγε αλλά άφησε απλήρωτους λογαριασμούς στον ΟΤΕ, που ανέρχονται σε σημαντικά, όπως πληροφορούμαστε, ποσά. Για τα χρέη αυτά θα επανέλθουμε. Το ερώτημα τώρα είναι γιατί στο «πνευματικό εργαστήρι» υπήρχαν δύο τηλ. γραμμές και γιατί υπήρξαν τόσο μεγάλες δαπάνες σε τηλεφωνήματα, αφού το κέντρο αυτό ήταν στην ουσία ένα «βραδινό σχολείο», με σχεδόν μηδενικές υπηρεσιακές ανάγκες επικοινωνίας!

Η «Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα» καλεί τον Δήμαρχο και γενικά την δημοτική αρχή να ανακοινώσει δημόσια :

  1. Για ποιό λόγο ο Δήμος δεν απελευθερώνει το ακίνητο στην Ιθώμης και ανοίγεται έτσι ο δρόμος να πληρώσει ο Δήμος ενοίκια πολλών μηνών για μια στέγη την οποία έχει πάψει να χρησιμοποιεί από το 2011.
  2. Αν ο Δήμαρχος αναλαμβάνει την ευθύνη να πληρώσει από την τσέπη του τυχόν δικαστικά έξοδα καθώς και τις όποιες άλλες δικαστικές αποζημιώσεις τυχόν επιδικαστούν στους ιδιοκτήτες.
  3. Για ποιο λόγο οφείλει ενοίκια από το 2010 και για ποιο λόγο δεν αποπληρώνει όλα τα οφειλόμενα ενοίκια μέχρι σήμερα;
  4. Να αναρτήσει ο Δήμος στην ιστοσελίδα του πόσα είναι τελικά τα συνολικά απλήρωτα τέλη στον ΟΤΕ και από πότε τα οφείλει ο Δήμος και να μας εξηγήσει γιατί δεν έχει κλείσει τις δύο τηλ. γραμμές του ΟΤΕ μέχρι σήμερα.

Καλούμε το Ελεγκτικό Συνέδριο να επέμβει και να ελέγξει την όλη οικονομική διαχείριση του Δήμου Βύρωνα. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει σοβαρές ευθύνες για τι καθεστώς αδιαφάνειας στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Βύρωνα και τα νομικά του πρόσωπα. Ιδιαίτερα να ελέγξει την νομιμότητα των καταγγελλομένων ενεργειών και κυρίως να επιβληθεί στο Δήμαρχο να πληρώνει ο ίδιος από την τσέπη του τις δικαστικές δαπάνες εφ’ όσον αυτές προκαλούνται απο παράνομες πράξεις της δημοτικής αρχής.

Η Επιτροπή μας διαμαρτύρεται και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να δούνε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και την όλη στάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Καλούμε το ΣΔΟΕ και τον κ. υπουργό των οικονομικών να μας πει γιατί σταμάτησαν οι φορολογικοί έλεγχοι στην σκανδαλώδη διαχείριση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα και ποιος βάζει εμπόδια για να μην επέμβει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής στην οικονομική διαχείριση αυτού του νομικού προσώπου, τον Αθηναϊκό και ειδικότερα τους προϋπολογισμούς και τις δαπάνες που αφορούν την ομώνυμη γυναικεία ομάδα μπάσκετ και όσους συνδέονται οικονομικά μαζί της.

Η Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα

Βύρωνας 7.9.2012

Υπεύθυνος κειμένου Δ. Σουλιώτης
Ελλησπόντου 12, 162 32 Βύρωνας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Kostas Stefanakis

ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟς ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟς ΟΧΙ,ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΥΤΗ.

Arta Metko

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΟΥ