Εγκαινιάζεται το νέο Βιοκλιματικό Γυμνάσιο Καρέα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας, το νέο βιοκλιματικό Γυμνάσιο Καρέα, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, στις 5.30 το απόγευμα (Ελλήνων Αξιωματικών επί της Λεωφ. Κατεχάκη).

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της σύγχρονης εκπαιδευτικής μονάδας, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι όλων των συλλόγων και φορέων της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή ξενάγηση στο χώρο. Η νέα σχολική μονάδα, η οποία από την Τρίτη 2 Οκτωβρίου παραδίδεται προς χρήση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αποτελεί «κόσμημα» για την πόλη, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου σχολείου που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της εκπαίδευσης και των μαθητών.

Το νέο σχολείο του Καρέα αποτελείται από 16 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες τεχνολογίας, φυσικοχημείας και πληροφορικής, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για την πραγματοποίηση διαλέξεων, προβολών και εορταστικών εκδηλώσεων. Το έργο είναι βιοκλιματικό, δηλαδή είναι φιλικό προς το περιβάλλον και έχει χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο, ενώ γίνεται χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ηλιακής ενέργειας και ανακύκλωσης βρόχινου νερού.

Αναφερόμενος στη σπουδαιότητα του έργου ο Δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς επισημαίνει: «Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορέσουμε με κάθε τρόπο να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και κυρίως να δώσουμε προτεραιότητα σε έργα που σχετίζονται με την προαγωγή της παιδείας και την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο Δήμο μας, μέσα από σύγχρονες υποδομές» και προσθέτει: «αυτό ακριβώς κάνουμε πράξη. Μέλημά μας και καθημερινό μας στοίχημα είναι η διασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για τα παιδιά μας, το μέλλον αυτού του τόπου!»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια