«Δον Ζουάν, η επιστροφή» στο Θέατρο Βράχων

Πηγή: zougla.gr

Η παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή» του Γιώργου Κιμούλη, έρχεται στο Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2012»,την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, για να χαρίσει μια υπέροχη βραδιά στο αθηναϊκό κοινό, αμφισβητώντας την ανδρική κυριαρχία μέσα από το όνειρο-εφιάλτη του γοητευτικού ήρωά του.

Πλήθος πολυάριθμο από δραματουργούς, ποιητές, πεζογράφους και φιλοσόφους ασχολήθηκαν με τον Δον Ζουάν, προσεγγίζοντας τον μύθο του, ανάλογα με την επιθυμία ή της φαντασία τους: Τίρσο ντε Μολίνα, Μολιέρος, Μότσαρτ, Μπωντλέρ, Μυσσέ, Σαντάλ, Πούσκιν, Μπάϋρον, Χόρβατ, Κίρκεγκωρ, Νίτσε, Καμύ, Μαξ Φρις, Μοντερλάν, δίνοντας διαφορετική υπόσταση στα όρια και την υπέρβασή τους. Ο Δον Ζουάν, γενναιόδωρος και κυνικός, ρομαντικός και μαζί εωσφορικός, εκπροσωπεί το άτομο που χρησιμοποιεί κάθε μέσο, ακόμα και το κωμικό, για να καταλήξει στην τραγική απόγνωση της… απογοήτευσης από την ίδια την νίκη της γοητείας του.

Η παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή» είναι μια διασκευή του Γιώργου Κιμούλη που βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ούγγρο- Γερμανού συγγραφέα ΄Εντεν φον Χόρβατ. Μια μοναδική αλληγορία που έρχεται να παραλληλίσει την έννοια της καταστροφής που βιώνει ο ήρωας, με οποιανδήποτε καταστροφή, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή αρρώστια…

Ο Δον Ζουάν είναι ο μόνος επιζών άνδρας ενός ναυαγίου, που «ξυπνάει», σ΄έναν κόσμο που καταρρέει, ανήμπορος, σε ένα χειρουργικό κρεβάτι ενός παλιού εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου σε κάποιο νησί. Επτά νοσοκόμες, επτά γυναίκες που έχει πληγώσει στο παρελθόν και στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η συγνώμη του σ΄ολόκληρο το γυναικείο φύλο, καλούνται να τον περιθάλψουν!

Παίζουν

Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Κατερίνα Γερονικολού, Δομνίκη Μητροπούλου, Παρασκευή Κατσάνη, Άννα Έλενα, Βασιλική Μπισαράκη.

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Pawel Dobrzycki
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κινησιολογική Επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου
Video: Δημήτρης Ζώγκας
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης, Κων/νος Κυριακού
Δ/νση Παραγωγής: Παναγιώτης Πάντος.

Πληροφορίες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Τιμή εισιτηρίου: 17 €, Νεανικό: 12 €

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια