Π. Αλιφραγκή: “Η λάσπη δεν θα περάσει!”

Η Δημοτική σύμβουλος Βύρωνα, Πόπη Αλιφραγκή, δίνει την δική της απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ανάμειξη της σε αναθέσεις έργων και υπηρεσιών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που όπως αναφέρουν δεν έγιναν ποτέ.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντησή της:

Παρασκευή 29.06.2012

ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ -ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΠΑΥ- …ΞΑΝΑ!

Με αφορμή ανώνυμα δημοσιεύματα, τα οποία συκοφαντικώς και με εμφανή αγωνία σπίλωσής μου αναπαρήγαγε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κόνσουλας με ηλεκτρονικά μηνύματα από το προσωπικό του email, αλλά και με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του δημόσιου απολογισμού της δημοτικής αρχής, χθες 28.06.2012, οφείλω να δηλώσω τα εξής:

1. Είναι ψευδές και συκοφαντικό ότι έχω συνάψει δεκάδες συμβάσεις με το ΣΠΑΥ, συνολικού ύψους άνω των 200.000 ευρώ, από τις οποίες κάποιες «πιθανώς» δεν εκτελέστηκαν. Το αληθές είναι ότι κατά την τριετία 2008-2010 εργάστηκα για το ΣΠΑΥ ως συνεργάτης του προέδρου του Ν. Χαρδαλιά και ως ελεύθερη επαγγελματίας, έχοντας κάθε δικαίωμα προς τούτο. Άλλωστε από τη νόμιμη, πολύωρη και καθημερινή εργασία μου ζω. Δεν είμαι ούτε εκατομμυριούχος, ούτε εργολάβος, ούτε ιδιοκτήτης δεκάδων πανάκριβων ακινήτων.

2. Ως συνεργάτης του ΣΠΑΥ είχα την ιδιότητα της υπεύθυνης προγραμμάτων και εκδηλώσεων, οι οποίες προσδιορίζονται στο κείμενο των συμβάσεών μου. Οι συμβάσεις αυτές ούτε δεκάδες ήταν ούτε βεβαίως παράνομες. Τα παραδοτέα τους εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΠΑΥ, παραλήφθηκαν κανονικά από το Σύνδεσμο, η νομιμότητα δε όλων των συμβάσεών μου κρίθηκε από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας. Το συνολικό καθαρό ποσό που έλαβα από τις συμβάσεις αυτές συνυπολογιζόμενων φόρων, ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συκοφαντικώς αναφερόμενο ποσό των 200.000 ευρώ και είναι σημαντικά υποπολλαπλάσιο, ήτοι το λιγότερο του ενός τρίτου αυτού για το σύνολο των τριών ετών!  Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ουδεμία άλλη αμειβόμενη σχέση είχα είτε με το Δήμο Βύρωνα είτε με άλλο φορέα του Δημοσίου.

3. Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με το Δήμαρχο Βύρωνα, είτε στο πλαίσιο του ΣΠΑΥ είτε στο Δήμο Βύρωνα. Προφανώς αυτό ενοχλεί είτε αποτυχόντες πολιτευτές της τοπικής μας σκηνής, είτε ανώνυμους κειμενογράφους και επιστολογράφους τοπικών blogsπου υπό το όνομα «δημότες του Βύρωνα» δεν έχουν το θάρρος να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, φοβούμενοι προφανώς τον Εισαγγελέα. Με δεδομένο ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να παίζει με την επαγγελματική μου ηθική και υπόληψη, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, επιφυλάσσομαι της προσφυγής μου στη Δικαιοσύνη.

Η λάσπη δεν θα περάσει!

Πόπη Αλιφραγκή
Δημοτική Σύμβουλος Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια