«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!..» στο Θέατρο Βράχων

Η «Θεατρική Διαδρομή» συνεχίζει για την καλοκαιρινή περίοδο 2012, με το μουσικοθεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!..», τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη και Ερση Μαλικένζου, που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς χαρακτήρες. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με επιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Μάλιστα, το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου. Και ακόμη, το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους-θιασώτες των ιδεών. Και όλα αυτά σε ένα σκηνικό ακροβατικό παιχνίδι, που στοχεύει στην εθνική αυτογνωσία, στη συνείδηση, αλλά και στον πατριωτικό αυτοσαρκασμό. 

Η παράσταση διατρέχει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού απ’ το δημοτικό ως το σύγχρονο.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά – Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Μουσική Επιμέλεια – Διδασκαλία: Μάρω Θεοδωράκη
Χορογράφος: Φώτης Διαμαντόπουλος

Παίζουν:
Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Έρση Μαλικέντζου, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλίνα Κωτσοβούλου, Γεωργία Μαυρογεώργη, Τάσος Αλατζάς, Σταύρος Καραγιάννης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Βασίλης Κετσιλής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βίκυ Πάνου, Εβελίνα Νικόλιζα, Γεωργία Μητροπούλο

Info:
Που: Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Τιμές εισιτηρίων: 18 €, Φοιτητικό: 15 €, Παιδικό: 10 € (μέχρι 10 ετών)
Ώρα έναρξης: 21:30

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια