Με το A’ βραβείο «Οικόπολις 2012» τιμήθηκε ο δήμος Βύρωνα

Πηγή: newsit.gr

Με το πρώτο βραβείο «Οικόπολις 2012» τιμήθηκε ο δήμος Βύρωνα, για την περιβαλλοντική του ευαισθησία και τις δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας.
Στην εκδήλωση απονομής των φετινών βραβείων «Οικόπολις 2012», ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμου Σιμόπουλου, του υπουργού Επικρατείας Αντώνη Αργύρη και της γενικής επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη, παρέλαβε το βραβείο για τη «Βελτίωση Ποιότητας Ζωής» για τη μελέτη του έργου της Πράσινης Διαδρομής που σχεδιάζεται στον Βύρωνα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Βύρωνα ανακοίνωσε, ότι η μελέτη αξιολογήθηκε με άριστα από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου της Πράσινης Διαδρομής, ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του Βύρωνα αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης επισήμανε, ότι «οι δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, αποτελούν καθημερινό στοίχημα για τον Βύρωνα» και τόνισε ότι «είναι σημαντικό στα θέματα περιβάλλοντος να υπάρχει προγραμματισμός, συνέχεια και συνέπεια».

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «Οικόπολις» είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2005 από τον Οργανισμό «Ecocity» με σκοπό την αναγνώριση και επιβράβευση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της συνεισφοράς επιστημόνων, οργανισμών, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια