Με διαμαρτυρίες ξεκίνησε το Πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη μας με άθληση και πολιτισμό»

Με διαμαρτυρίες ξεκίνησε το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη μας με άθληση και πολιτισμό» που διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, η “Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης του Δήμου Βύρωνα” επισημαίνει το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος του προγράμματος και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, το οποίο χαρακτηρίζει «χαράτσι Χαρδαλιά» και καλεί τις οικογένειες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να μην το πληρώσουν.

Τονίζει μάλιστα ότι με το μέτρο αυτό δεκάδες οικογενειών έμειναν έξω από την δημοτική φιλοξενία διότι δεν είχαν να πληρώσουν.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΧΑΡΔΑΛΙΑ – ΟΠΑΔΒ.

90 ευρώ για 15 ημέρες  δημοτικής φιλοξενίας παιδιών ! 

 ΚΑΤΩ Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

 Να φύγει τώρα η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΑ Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά / Ν.Δ

 Η δημοτική αρχή Χαρδαλιά/Ν.Δ, με πειθήνιο όργανο την Διοίκηση του αμαρτωλού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα (ΟΠΑΔΒ), αγνοώντας τη δραματική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες, εξαπέλυσε νέα ληστρική επιδρομή κατά των παιδιών και της  εργαζόμενης οικογένειας. Για να φιλοξενήσει για 15 ημέρες το καλοκαίρι τα παιδιά στο εγκαταλειμμένο, εδώ και κάποια χρόνια,  πρώην δημοτικό εστιατόριο «ΑΣΤΡΑ», επέβαλε χαράτσι 90 ευρώ για κάθε παιδί!

Καταγγέλλουμε στον Βυρωνιώτικο λαό το μέτρο αυτό του Δημάρχου και της Διοίκησης του ΟΠΑΔΒ, ως νέα  ληστεία και ωμό εκβιασμό των εργαζομένων οικογενειών. Πρόκειται για προέκταση της πολιτικής των μνημονίων, του Καλλικράτη και της «ανταποδοτικότητας», σε τοπική κλίμακα. Όλη η αγριότητα του καπιταλισμού και του δικομματισμού σε πλήρη εφαρμογή, με επικεφαλής τις δημοτικές αρχές του δικομματισμού. Οι άνεργοι και οι φτωχοί στον Καιάδα! Όποιος δεν έχει να πληρώσει αποκλείεται από την δημοτική φιλοξενία, δηλ. από την χρήση της περιουσίας του Δήμου, την οποία έφτιαξε ο ίδιος ο λαός με τον δικό του ιδρώτα! Με το μέτρο αυτό δεκάδες οικογενειών έμειναν έξω από την δημοτική φιλοξενία διότι δεν είχαν να πληρώσουν τα 90 ευρώ!

Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Το μέτρο είναι ενταγμένο  στην αρχή της ανταποδοτικότητας σε όλες τις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτή είναι η πολιτική που προωθεί η δημαρχιακή πλειοψηφία. Πρόκειται για επιβολή νέων τοπικών και επαχθών φόρων, που ανάλογα με τις λαϊκές αντιστάσεις θα γενικεύονται και θα διευρύνονται, αν δεν ανατραπούν. Όποιος δεν έχει να πληρώσει τιμωρείται με αποκλεισμό! Για να περάσει η γραμμή της «ανταποδοτικότητας», η ξεπεσμένη και αντιδημοκρατική δημοτική αρχή καθώς και η ηγεσία του ΟΠΑΔΒ, οργανώνει συσκέψεις και επιστρατεύει, ως προπαγανδιστές  της ανταποδοτικότητας, στελέχη «σκυλιά» της Ν.Δ και της «δημαρχιακής φρουράς», ενώ επιστρατεύονται ακόμα και εργαζόμενοι, με αδύνατη πολιτική συγκρότηση, στους οποίους γίνεται πλύση εγκεφάλου ότι αν οι πολίτες – χρήστες  δεν αναλάβουν να πληρώνουν τις κοινωνικές δημοτικές υπηρεσίες αυτές θα κλείσουν και συνεπώς είναι ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις…..

Καλούμε τις εργαζόμενες οικογένειες να ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. Το πρόγραμμα φιλοξενίας του Δήμου αποτελεί δικαίωμα των παιδιών, δεν αποτελεί ευκαιρία να βγάλει Ο Δήμος κέρδη για να ξεπληρώνει τα χρέη της διαχείρισης Χαρδαλιά!  Καλούμε τους δασκάλους και τους καθηγητές του Βύρωνα, το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου και τις Δημοτικές Παρατάξεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην εργαζόμενη οικογένεια. Το «χαράτσι Χαρδαλιά» πρέπει να καταργηθεί!  Εμείς έχουμε κτίσει τα ΑΣΤΡΑ. Από την δική μας φορολογία πληρώνονται  φώτα, νερό, υλικά και άλλες λειτουργικές δαπάνες. Εμείς και ο ελληνικός λαός πληρώνει τους εργαζόμενους. Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για το «χαράτσι Χαρδαλιά»!

Η Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης του Δήμου Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια