Βραβείο σε διαγωνισμό της NASA για το 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Την πρώτη θέση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της NASA «Γίνε επιστήμονας του Κασίνι για μία ημέρα», που διοργανώνει το τμήμα Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέκτησε ο μαθητής του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα, Χαράλαμπος Ντάλλης.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, το 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο και 10ο Διεθνή Διαγωνισμό της NASA. Αποστολή των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν να αποφασίσουν ποιος από τους τρεις πιθανούς στόχους που έχει επιλέξει ειδική Ομάδα της NASA, έχει το μεγαλύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον για να στραφούν οι κάμερες του διαστημικού σκάφους Cassini κατά την επόμενη παρατήρησή του, το Φθινόπωρο. Οι τρεις επιλεγμένοι στόχοι είναι ο δορυφόρος Υπερίων, οι δορυφόροι Ρέα και Τιτάνας και ο πλανήτης Κρόνος.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν από την Α’ τάξη οι: Νταλλής Χαράλαμπος, του οποίου η έκθεση βραβεύτηκε, Ζάγκα Αθανασία, Γκάτση Μαρία και Σκεπετάρη Στέλλα. Από τη Β’ τάξη ο Πετρίδης Θεόδωρος και από την Γ’ τάξη οι: Γεωργιάδου Ηλέκτρα, Βρανάς Γρηγόρης και Καλόσακας Αναστάσιος.

Η εργασία εκπονήθηκε στο σχολείο με τη βοήθεια και την επιμέλεια της καθηγήτριας Ευφροσύνης Καραβότα.

Οι εκθέσεις αξιολογήθηκαν από τους ειδικούς επιστήμονες του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θα παρουσιαστούν όλες τη νέα σχολική χρονιά.

Βραβεία στους νικητές και έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 29 Ιουνίου 2012, στις 6 απόγευμα (οδός Πανεπιστημίου 30).

Να σημειωθεί ότι οι εκθέσεις των βραβευμένων από όλες τις χώρες αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA (http://saturn.jpl.nasa.gov/).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια