Ολοκληρώθηκε ένας ακόμα κύκλος των Ομάδων Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων

Πηγή: http://www.dimosbyrona.gr

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά ο κύκλος των Ομάδων Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, ο οποίος διήρκεσε από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο.

Στο πρόγραμμα, που υλοποιείται από την Κοινωνική Υπηρεσία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της πόλης μας για τέταρτη συνεχή χρονιά, συμμετείχαν φέτος περίπου 80 γονείς.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ήταν:

  • Θέτοντας όρια με σεβασμό και αγάπη σε παιδιά προσχολικής ηλικίας
  • Φόβοι, φοβίες και συμπτώματα άγχους
  • Σχέσεις ανάμεσα στα αδέρφια
  • Προβλήματα συμπεριφοράς την ώρα του ύπνου και του φαγητού
  • Πένθος και απώλεια
  • Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
  • Συναισθηματική ανθεκτικότητα και ενεργητική ακρόαση στην επικοινωνία
  • Αυτονομία και δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης

Επιπλέον, στο πλαίσιο των συναντήσεων, οι γονείς ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά της τυπικής ανάπτυξης των παιδιών σε κάθε ηλικιακό στάδιο από τη συντονίστρια–ψυχολόγο Μαριλίνα Μπαδικιάν και εκπαιδεύτηκαν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους. Παράλληλα, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες στο πλαίσιο των ομάδων.

«Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων, με στόχο την προαγωγή της καλής επικοινωνίας και των ποιοτικών σχέσεων μέσα στην οικογένεια, αλλά και η ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών αποτελεί βασικό μας μέλημα» τόνισε ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Φίλιππος Καρατζάς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε ότι «πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία που αποδεικνύει τη διαχρονική μας δέσμευση να είμαστε δίπλα στους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μας στους Παιδικούς Σταθμούς για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, το οποίο μετρά ήδη 4 κύκλους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια