Απολύσεις στους ΟΤΑ μετά τις εκλογές

Πηγή: aftodioikisi.gr

Με εσωτερικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης ΟΤΑ, το οποίο υπογράφει ο τμηματάρχης Προσωπικού ΟΤΑ Α. Μεντζέλος και το οποίο δεν έχει αναρτηθεί στο Δι@ύγεια, ζητήθηκε από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της χώρας μέχρι τις 10 Μαΐουνα αποστείλουν επικαιροποιημένα στοιχεία:

  • του τακτικού προσωπικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ) ανά κατηγορία, που υπηρετεί στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και στις επιχειρήσεις αυτών, και
  • του προσωπικού ειδικών θέσεων (γενικοί γραμματείς ιδιαίτεροι γραμματείς, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες και δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής).

Γιατί το ζήτησε αυτό το υπουργείο Εσωτερικών; Η αναφορά καθαρή στο εσωτερικό του έγγραφο: «προκειμένου αυτά ναχρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις του υπουργείου μας με τουςεκπροσώπους της τρόικα».

Πάντως, η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση των εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, που αντέδρασε άμεσα και έντονα, είναι σαφής ως προς τις προθέσεις του υπουργού Τάσου Γιαννίτση. Με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για απόλυση εργαζομένων που θα γίνουν μέσα από την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών (συγχωνεύσεις-κλείσιμο οργανισμών και φορέων).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που έστειλε στους Δήμους και τις περιφέρειες της χώρας με ημερομηνία 30/4/2012, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ζητά να δοθούν στοιχεία για το προσωπικό τους τα οποία όπως αναφέρει θα χρησιμοποιηθούν για διαβούλευση με την Τρόικα.

Ήδη στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και στο Υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου με τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συσταθεί επιτροπές από υπηρεσιακούς παράγοντες και τεχνοκράτες Τροϊκανούς για την «αναδιοργάνωση» του προσωπικού και των υπηρεσιών με στόχο τη μείωση των εξόδων κατά δύο δις ευρώ το χρόνο για το 2013 και 2014. Η μείωση αυτή θα περιέλθει μέσα από τη συγχώνευση, το κλείσιμο υπηρεσιών και την απόλυση εργαζομένων.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών Γερμανοί τεχνοκράτες έχουν αναλάβει να επιβάλουν τη βάρβαρη πολιτική, να θέσουν τα χρονοδιαγράμματα και των αριθμό των υπαλλήλων που θα απολυθούν. Στα πλαίσια αυτά υπηρεσίες του υπουργείου ζητούν από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας νέα επικαιροποιημένα στοιχεία για να δρομολογήσουν τα αντιδραστικά, αντεργατικά τους σχέδια.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός κ. Γιαννίτσης αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες. Στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου καταγράφηκε η βούληση του ελληνικού λαού ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, της τρόικας και της δανειακής σύμβασης. Ο ελληνικός λαός καταψήφισε τα κόμματα πυλώνες της βάρβαρης πολιτικής. Δεν έχουν κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να ζητούν αυτή τη στιγμή στοιχεία τα οποία θα δοθούν στην Τρόικα για να εφαρμοστούν αντιδραστικές πολιτικές όταν δεν έχει σχηματιστεί μέχρι σήμερα κυβέρνηση.

Απαιτούμε να παγώσει έστω και τώρα το έγγραφο αυτό. Να μη δοθούν στοιχεία στους Τροϊκανούς, να μην γίνουν απολύσεις, να μην κλείσουν και να μην ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια