Το Modul Dance Project στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν

Πηγή: dimosbyrona.gr

Με αφετηρία το μότο «Kάτι που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας», 18 ευρωπαϊκά κέντρα χορού συσπειρώνονται για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν το Modul dance, ένα πρόγραμμα έρευνας, δημιουργίας και προώθησης του χορού και των καλλιτεχνών του χορού.

Ο κύριος στόχος του Modul dance είναι να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές πηγές υποστήριξης και προβολής της χορογραφικής δημιουργίας, να ενθαρρύνει το ρίσκο, την καινοτομία και την πολιτισμική διαφορετικότητα και παράλληλα να διευρύνει το κοινό του χορού με έναν υπεύθυνο και μεθοδικό τρόπο.

Το Modul-Dance, στο οποίο το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν μετέχει ως εταίρος, είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα που επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Culture Programme (2007-2013) και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2014, ενώ ο υποστηρικτικός μηχανισμός του προγράμματος είναι το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Χορού-EDN (European Dance House Network) που ιδρύθηκε το 2009 στη Βαρκελώνη και μέλος του οποίου είναι και το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν.

Το Κέντρο Μελέτης Χορού “Ισιδώρας και Ραΰμόνδου Ντάνκαν” μετατράπηκε, λοιπόν, από τις 2 μέχρι τις 22 Απριλίου, σε μια “κυψέλη” εργασίας για πέντε καλλιτέχνες του προγράμματος: τον Marco Morau (Καταλανό χορογράφο, ομάδα χορού “La Veronal”) και τον δραματουργό του Pablo Gisbert, τον Γιάννη Μανταφούνη (χορογράφο, χορευτή), την May Zahry (χορογράφο, χορεύτρια) και την Helena Franzen (χορογράφο) από τη Σουηδία.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και δύο δράσεις με στόχο την καλύτερη γνωριμία με το πρόγραμμα και τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11 Απριλίου, ο Marcos Morau και o Pablo Gisbert, που είναι στην ερευνητική φάση της δημιουργίας του έκτου έργου ενός δεκάλογου: “Σουηδία, Maryland,Φινλανδία, Ρωσία, Ισλανδία… το επόμενο: ΣΙΕΝΑ”, μίλησαν για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, για το πώς ξεκινούν από την ιδέα και μετά έρχεται η κίνηση, αλλά και για τις επιρροές στο έργο τους, ενώ παρουσίασαν και αποσπάσματα του έργου τους. Την Πέμπτη 19 Απριλίου ο Γιάννης Μανταφούνης και η May Zahry πραγματοποίησαν πρόβα ανοικτή στο κοινό και παρουσίασαν μέρος της τελικής εκδοχής του έργου Slipping through my Finger της Helena Franzen.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια