Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει στην εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού Let’s do it! Greece

Πηγή: dimosbyrona.gr

Στην εκστρατεία καθαρισμού Let’s do it! Greece, στην οποία συμμετέχει για πρώτη φορά η χώρα μας, λαμβάνει μέρος ο Δήμος Βύρωνα, στηρίζοντας την παγκόσμια εθελοντική δράση που έχει ως στόχο να κάνει πράξη το μήνυμα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα».

Βασικός σκοπός της καμπάνιας είναι να ενεργοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι εθελοντικές οργανώσεις, οι σύλλογοι, οι δήμοι, οι υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις, τα σχολεία και όλοι οι φορείς προκειμένου όλοι μαζί να πετύχουμε έναν κοινό στόχο: να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.

Η ημερομηνία της κοινής δράσης είναι η 29η Απριλίου, ημέρα κατά την οποία ο Δήμος μας προγραμματίζει καθαρισμό σε σημεία που θα οριστούν τις επόμενες ημέρες, από τις 10 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι. Το «Let’s Do It» φιλοξενείται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Eλληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΣΔΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Let’s Do It” είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008, στην Εσθονία, και είχε σαν στόχο εθελοντές να καθαρίσουν τα σκουπίδια μέσα σε μία μόνο ημέρα σε ολόκληρη η χώρα. Στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το «Let’s Do It» έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδα για ένα πιο καθαρό περιβάλλον και ένα καλύτερο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια