Αθηναϊκός: «Προσπαθούν να μας σπιλώσουν»

Πηγή: zougla.gr

Οι ιθύνοντες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Αθηναϊκού με ανακοίνωσή τους απαντούν στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον σύλλογο να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.

Σε μια δύσκολη δημοσιονομική περίοδο για τη χώρα και τον ελληνικό αθλητισμό, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων σε όλα τα αθλήματα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, κάποιοι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους προσπαθούν να σπιλώσουν, να συκοφαντήσουν, να ψευδολογήσουν (και τώρα τελευταία να εκβιάσουν) στις πλάτες της ομάδας που τα τελευταία χρόνια γράφει χρυσή ιστορία στον ελληνικό κι όχι μόνο μπασκετικό χάρτη.

Η ομάδα SONY Αθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια βασίστηκε οικονομικά, αποκλειστικά και μόνο στους χορηγούς της που στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους την προσπάθειά της μέσα και έξω από τα αθλητικά σύνορα της χώρας.

Η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε συνεπής και αξιόπιστη και ο προγραμματισμός της βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στα πραγματικά δεδομένα, αποφεύγοντας δυσάρεστες υπερβάσεις και δαπάνες χωρίς αντίκρισμα -προγραμματισμός που ανάλογα με τη δημοσιονομική συγκυρία αναπροσαρμοζόταν κάθε χρόνο έτσι ώστε το οικοδόμημα να παραμένει στέρεο και χωρίς ‘κλυδωνισμούς’.

Ως εκ τούτου, η ομάδα του Αθηναϊκού παραμένει μακράν η πιο αξιόπιστη και οργανωτικά άρτια ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, παρά τις όποιες οφειλές προς τρίτους που υπάρχουν, λόγω των καθυστερήσεων της απόδοσης των χρημάτων που προβλέπονται από την επιστροφή του ποσοστού των ταξιδιωτικών εισιτηρίων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και που αφορά στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις (να θυμίσουμε ότι είναι η μόνη ομάδα που συμμετείχε επί τρία συναπτά έτη στα ευρωπαϊκά Κύπελλα), αλλά και μέρους των χρημάτων που αφορά στο πριμ κατάκτησης του Euro Cup από τον ΟΠΑΠ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οφειλές προς τρίτους της ομάδας μας, αφορούν στο 66,8% των χρημάτων που της οφείλονται, κονδύλια που βρίσκονται ενταλματοποιημένα και εγκεκριμένα στα αντίστοιχα ταμεία, αλλά δεν αποδίδονται λόγω της οικονομικής κατάστασης και της έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει σήμερα στη χώρα.

Παράλληλα, οι υποχρεώσεις προς τις παίκτριες και τους προπονητές γίνονται κανονικά και φέτος, βασισμένες σε budget εξασφαλισμένο και οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στους χρόνους απόδοσης των χρημάτων από τους χορηγούς μας και μόνο.

Ταυτόχρονα, ο Αθηναϊκός παραμένει ένα από τα πλέον νοικοκυρεμένα σωματεία στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού με φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, με απολογιστικά στοιχεία δαπανών, που καταθέτει κάθε χρόνο στη ΓΓΑ και στους αρμόδιους φορείς και με συνεπή απόδοση φορολογητέας ύλης στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σχετικά με τη δικαίωση στη FIBA της Τσέχας πρώην αθλήτριάς μας, Καταρίνα Ζόχνοβα, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η εν λόγω αθλήτρια είναι η μοναδική που αρνήθηκε, για τους δικούς της λόγους (που είναι ευρύτερα γνωστοί βέβαια στους σοβαρά ενασχολούμενους με το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ), το διακανονισμό που πρότεινε η ομάδα μας, επιμένοντας στη δικαστική επίλυση του θέματος, υιοθετώντας προφανώς και τις «συμβουλές» ανθρώπων, που στο πίσω μέρος του ‘άρρωστου’ μυαλού τους έχουν το πώς θα βλάψουν επικοινωνιακά κι όχι μόνο την ομάδα μας.

Είναι απορίας άξιον, μάλιστα, πως το θέμα της Ζόχνοβα, ενώ έχει τελεσιδικήσει από τις 2/4/2012 στη FIBA, το διέρρευσαν ‘ανώνυμοι’ κύκλοι στα ΜΜΕ, λίγες μέρες μετά τη νέα κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ομάδα μας και τρεις μέρες μόλις πριν τον πρώτο τελικό των playoffs του πρωταθλήματος.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας SONY Αθηναϊκός θεωρεί τα ανώνυμα σχόλια και ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή το θέμα της Ζόχνοβα, ως αστεία και απαράδεκτα προϊόντα της ψυχωτικής σύγχυσης που έχει προκαλέσει σε διάφορους κύκλους η ξέφρενη πορεία της ομάδας μας. Κύκλοι που δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι με ανώνυμα, δειλά και γεμάτα μικρότητες σχόλια και «δήθεν» ρεπορτάζ, δεν μπορεί να αποκοπεί η πορεία αυτής της ομάδας.

Κύκλοι που δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι άνθρωποι αλαζόνες, υπερφίαλοι και μικροί στην αντίληψη και στη σκέψη δεν είχαν και δεν θα έχουν θέση στην οργανωτική δομή της ομάδας μας. Κύκλοι που καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν, όσο πιο άμεσα μπορούν, ότι ο φανατισμός και η μικροπρέπειά τους θα απαντηθεί αν χρειαστεί με στοιχεία, με ονόματα, με αποθηκευμένα SMS και με πραγματικά περιστατικά για το ποιόν και την, κατά καιρούς, δράση τους.

Η Δ.Ε. της ομάδας SONY Αθηναϊκός ευχαριστεί, για άλλη μια φορά, τις αθλήτριες, τους προπονητές και τους συνεργάτες της ομάδας για τη μέχρι τώρα πορεία της, αλλά και την εμπιστοσύνη τους, καθώς και τους κατά καιρούς συνεργαζόμενους για την υπομονή και την καλή τους πίστη και ξεκαθαρίζει ότι κόντρα στη λογική σπίλωσης των ελάχιστων, η οικογένεια του Αθηναϊκού θα απαντάει με επιτυχίες και πορεία αντάξια των προσδοκιών της συντριπτικής πλειοψηφίας της φίλαθλης Ελλάδας, που αγκαλιάζει χρόνια τώρα την ομάδα μας. Ας το βάλουν καλά κάποιοι στο μυαλό τους… Ο Αθηναϊκός παραμένει όρθιος και πρωταγωνιστής και συνεχίζει!

Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Ο επικεφαλής Νίκος Γ. Χαρδαλιάς

Υ.Γ. Η ανοχή μας δεν είναι αδυναμία και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν άμεσα οι 3-4 ‘παράγοντες που προσπαθούν θρασύδειλα κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους να παίξουν τα προσωπικά τους παιχνιδάκια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια