Ξεκινούν οι Βραδιές Πολιτισμού στον Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Δέκα εκδηλώσεις με αφιερώματα σε σπουδαίους συνθέτες, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές περιλαμβάνουν οι φετινές Πολιτιστικές Βραδιές στον Βύρωνα, οι οποίες ξεκινούν από τις 29 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 30 Μαρτίου.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει βραδιές μουσικής με αφιερώματα στο μπουζούκι ως λαϊκό σύμβολο μέσα από το έργο 7 σπουδαίων συνθετών: Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Χιώτη, Ζαμπέτα, Νικολόπουλου και Κορακάκη. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα και τη Θεατρική Ομάδα των ΚΑΠΗ της πόλης μας, καθώς και μια μουσική βραδιά με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου, ενώ μέσα από αγαπημένες ελληνικές ταινίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου θα ξαναθυμηθούμε ατάκες σπουδαίων ηθοποιών όπως οι: Θανάσης Βέγγος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Ντίνος Ηλιούπουλος και ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

«Για εμάς εδώ στον Βύρωνα τα δύσκολα είναι αφορμή για να σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλο και να αναζητήσουμε διεξόδους που διευκολύνουν την καθημερινή μας ζωή. Μια τέτοια διέξοδο επιδιώκουν να δώσουν οι «Πολιτιστικές Βραδιές – Χειμώνας 2012» που διοργανώνει φέτος ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα» επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «Στόχος μας είναι να συνεχίζουμε με κάθε τρόπο να παράγουμε και να προάγουμε τον πολιτισμό στις γειτονιές μας, έχοντας δίπλα μας εσάς που ένθερμα πάντα αγκαλιάζετε κάθε πολιτιστική μας δράση και πρωτοβουλία. Γιατί πιστεύουμε ότι αν ο πολιτισμός πάψει να αποτελεί προτεραιότητα και ζητούμενό μας, τότε χάνεται η ουσία και το νόημα της προόδου».

Οι Πολιτιστικές Βραδιές πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» και η ώρα έναρξης είναι στις 8 το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια