Το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα συμμετέχει στην εκστρατεία Ecomobility

Πηγή: dimosbyrona.gr

Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ξεκίνησε η εκστρατεία Ecomobility 2011-2012, στην οποία συμμετέχουν ομάδες μαθητών από 38 πόλεις όπου και υλοποιείται, μεταξύ αυτών και το 3ο Γυμνάσιο του Βύρωνα.

Η φετινή εκστρατεία είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα των πεζών και έχει ως στόχο την προσπάθεια αλλαγής συμπεριφορών μετακίνησης στην πόλη και την ανάπτυξη των Πράσινων Μεταφορών. Οι ομάδες των μαθητών από τις πόλεις που συμμετέχουν, μελέτησαν, ερεύνησαν και κατέγραψαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και από τις αρχές Φεβρουαρίου έως και το τέλος Μαρτίου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την Πράσινη Μετακίνηση στις 38 πόλεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της οικολογικής εκστρατείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Επιστημονικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας καθώς και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Από τον Δήμο Βύρωνα στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Τζένη Παυλάκου-Παναγιωτοπούλου και η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα Ευφροσύνη Χαρδαβέλα.

Ο πρόεδρος του ECOCITY Θάνος Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε στη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης των εργασιών και τόνισε ιδιαίτερα τη θερμή ανταπόκριση που υπήρξε από τους Δημάρχους στο κάλεσμα για συνεργασία.
Στα κυκλοφοριακά προβλήματα που επηρεάζουν τις μεγάλες πόλεις αναφέρθηκε ο γ.γ. του Δ.Σ. του ECOCITY, Συγκοινωνιολόγος, Πάνος Παπαδάκος.

Για το όραμα που υπηρετεί η εκστρατεία και την επένδυση που γίνεται στους έφηβους προκειμένου να κατανοήσουν τις συνέπειες της αλόγιστης μετακίνησης στις πόλεις και την απουσία περιβαλλοντικής καλλιέργειας, μίλησε ο Καθηγητής του ΕΜΠ Θάνος Βλαστός, ενώ τα συμπεράσματα από την εργασία που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχετικά με τη διαμόρφωση της αντίληψης των μαθητών στη μετακίνηση και την περιβαλλοντική συμπεριφορά, παρουσίασε ο Καθηγητής Γιώργος Πανηγυράκης.

Μηνύματα για τη σημασία της εκστρατείας απέστειλαν ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζανέζ Ποτότσνικ, η Ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου και ο γ.γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Άρης Αλεξόπουλος, ενώ την έναρξη της εκστρατείας χαιρέτησαν ο Α. Νεράντζης Βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά και ο Α. Καϊλής από το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε σχετικά με το Ecomobility: “Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία που καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών και αποτελεί έναυσμα για την ενεργή συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας στα κοινά. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε την προσέγγιση των μαθητών του 3ου Γυμνασίου της πόλης μας στο συγκεκριμένο θέμα και να ακούσουμε τις προτάσεις τους”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια