Στο πρόγραμμα «Οικολογική Μετακίνηση Ecomobility» συμμετέχει το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά είχαν πρόσφατα οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Οικολογική Μετακίνηση Ecomobility».

Σκοπός της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ήταν η πληροφόρηση των μαθητών για θέματα που αφορούν στη μετακίνηση και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών του Δήμου μας. Ειδικότερα, οι μαθητές συζήτησαν με τον Δήμαρχο τα προβλήματα της στάθμευσης των οχημάτων, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, τη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς επίσης και τη μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσα στην πόλη. Ο Δήμαρχος Βύρωνα ενημέρωσε την ομάδα των μαθητών για όλες τις σχετικές παρεμβάσεις που έχει ήδη υλοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση η Δημοτική Αρχή αλλά και όσες προγραμματίζονται.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Τζένη Παυλάκου – Παναγιωτοπούλου, η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα Ευφροσύνη Χαρδαβέλα και οι συνεργάτες – συντονιστές καθηγητές της ομάδας Κατερίνα Λουλάκη και Παναγιώτης Κοσμόπουλος.

Δήμαρχος και μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος Ιανουαρίου, όποτε και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση της εκστρατείας Ecomobility γίνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά και πρόκειται για ένα σημαντικό και πολυβραβευμένο πρόγραμμα με στόχο την ευαισθητοποίηση των εφήβων στην οικολογική μετακίνηση στις πόλεις. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου από σχολεία όλης της χώρας.

Η φετινή εκστρατεία είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια αλλαγής συμπεριφορών μετακίνησης στην πόλη και στην ανάπτυξη των Πράσινων Μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, οι ομάδες των μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίου που συμμετέχουν, παρουσιάζουν τις προτάσεις και τις εργασίες τους με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των μεγάλων πόλεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια