Στο πάνθεον της αθλητικής ιστορίας ο Αθηναϊκός

Πηγή: basketblog.gr

Ο Αθηναϊκός αποτελεί μία εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, καθώς είναι η μόνη γυναικεία ομάδα που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο, ενώ κυνηγά και το θρυλικό ρεκόρ που κατέχει το ανδρικό τμήμα του Άρη με τα περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα.

Η αναγνώριση της επιτυχίας ήρθε και από το Ολυμπιακό Μουσείο καθώς το οποίο απευθύνθηκε στη διοίκηση του Αθηναϊκού για να εκθέσει τα τρόπαια που έχει κατακτήσει η ομάδα στην έκθεση “Μεγάλες Στιγμές του Ελληνικού Μπάσκετ” με πρώτο και καλύτερο το ευρωπαϊκό κύπελλο του Eurocup που κατέκτησε το 2010.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Ολυμπιακού Μουσείου:

«Η έκθεση «Μεγάλες Στιγμές του Ελληνικού Μπάσκετ» αποτελεί την καινούρια μεγάλη εκθεσιακή πρόταση του Ολυμπιακού Μουσείου. Σχεδιάζεται και οργανώνεται, ως ανταπόκριση στον ιδρυτικό του σκοπό: να υπηρετεί τη διαφύλαξη και προβολή της αθλητικής ιστορίας της χώρας, με τρόπο διαλεκτικό και διαδραστικό, με σαφή εκπαιδευτικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα επιτρέποντας πολλαπλές αναγνώσεις και προσπέλαση διαφορετικών βαθμίδων πληροφορίας με τη χρήση ποικίλων μέσων.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε δύο μεγάλες ενότητες: α) στις πρωτιές της Εθνικής Ομάδας και των αθλητικών συλλόγων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και β) στα Κύπελλα και Πρωταθλήματα Ελλάδας, Ανδρών και Γυναικών. Ιδιαίτερης ιστορικής αξίας είναι η εισαγωγική ενότητα που περιλαμβάνει την ιστορία τοπικών συλλόγων, κατά τα πρώτα χρόνια της διάδοσης του αθλήματος.

Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης, το Ολυμπιακό Μουσείο απευθύνθηκε σε όλους τους φορείς που προωθούν το άθλημα. Αναμφισβήτητα, δεν θα μπορούσε να λείπει από την έκθεση η ομάδα SONY Αθηναϊκός Α.Σ. Βύρωνα, η μοναδική ελληνική γυναικεία ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο FIBA Eurocup 2010, ως επιστέγασμα μιας μεγάλης αθλητικής πορείας, και έχοντας ήδη κατακτήσει Κύπελλα και Πρωταθλήματα Ελλάδας. Στην έκθεση, γίνεται επίσης αναφορά και στα Κύπελλα και Πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει η ομάδα SONY Αθηναϊκός Α.Σ. Βύρωνα, η οποία τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στα γήπεδα μπάσκετ. 

Για το λόγο αυτό, το Ολυμπιακό Μουσείο θα ήθελε με τη σειρά του να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως το Διοικητικό Συμβούλιο, τον επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής της ομάδας και Δήμαρχο Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά, τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου, Κώστα Πετρόπουλο και καθώς, επίσης, το προπονητικό team και βέβαια συνολικά όλες τις αθλήτριες της ομάδας για τη θερμή συνεργασία και την ευγενική παραχώρηση των κυπέλλων, μεταλλίων και γενικότερα, του προσωπικού τους υλικού, για τους σκοπούς της έκθεσης.

Με την ευχή και την ελπίδα, η ομάδα να συνεχίσει να προσφέρει αντίστοιχες διακρίσεις στο άθλημα και χαρές στο φίλαθλο κοινό, θα θέλαμε, ακόμα μία φορά, να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη στήριξη και τη συμβολή σας σε αυτή μας την προσπάθεια, ευελπιστώντας σε ενίσχυσή της στο μέλλον, σε αντίστοιχες δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια