Η τέχνη στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Σε εποχή κρίσης, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα αντιστέκεται με την αισθητική παρουσιάζοντας μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής, γεμάτη από την έμπνευση και τη φαντασία των παιδιών του. Φέτος η σύμπραξη μικρών και μεγάλων τιτλοφορείται “Στην πράξη” και τα έργα-αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης φιλοξενούνται στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας (Ιωαννίνων 12) μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η ιστορικός τέχνης Λήδα Καζαντάκη, που είχε και την επιμέλεια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας: “Το σημείο εκκίνησης συγκροτούν τα ίδια, τα αναρτημένα μέσα στις τάξεις του δημοτικού, έργα των καλλιτεχνών. Έργα πλασμένα με διαφορετικές τεχνοτροπίες: Είναι οι γραμμικές πρωτόγνωρες φιγούρες της Μανταλένας Αγγελέτου, οι συμβολικοί χάρτες της Ινώς Βαρβαρίτη, τα απτά σπιτάκια του Γιάννη Δελαγραμμάτικα, οι συνθέσεις με τα εργαλεία της γλώσσας της Ελισσάβετ Διονυσίου, οι αφαιρετικές πρωσοπογραφίες της Πένυς Κωνσταντίνου, τα ονειρικά εσωτερικά της Εύας Μαραθάκη, οι εξπρεσιονιστικές μορφές της Έφης Τσουλουχοπούλου. Από εκεί ξεκινούν τα παιδιά για να φτιάξουν μικρά ψηφιδωτά τοπία, χάρτες-κολλάζ της γειτονιάς τους, μακέτες των δωματίων τους, τα πορτραίτα και τις φιγούρες τους, τα δένδρα που ονειρεύονται”.

Η σύμπραξη μαθητών, εικαστικών, γονέων και δασκάλων είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έκθεσης εικαστικών.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης εικαστικών είναι κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και τα απογεύματα από τις 18:00 έως τις 20:30, καθημερινά εκτός του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος (11, 12 και 13 Ιουνίου).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια