Γκρέμισαν τον τοίχο όπου εκτελέστηκαν οι 11 Βυρωνιώτες

Αναστάτωση και αλγεινή εντύπωση προκλήθηκε σε κατοίκους, όταν άναυδοι διαπιστώσανε την Τετάρτη 8 Ιουνίου να έχει γκρεμιστεί το εναπομείναν τμήμα του τοίχου από το κτίσμα στην Χρυσοστόμου Σμύρνης, μπροστά στο οποίο εκτελέστηκαν 11 Βυρωνιώτες πατριώτες μετά το μπλόκο Γερμανών Ναζί και Ταγματασφαλιτών στη συνοικία μας στις 7 Αυγούστου 1944. Στο σημείο μάλιστα υπήρχε εντοιχισμένη και αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των ηρώων.

Επί τόπου έσπευσε ο επικεφαλής της Στάση Βύρωνα και Δημοτικός σύμβουλος Άκης Κατωπόδης, ο Δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης Σταύρος Τζωρτζιώτης καθώς και ο συνήγορος του Δημότη Δήμου Βύρωνα κ. Δημ. Σάρολας.

Αποκαλύφθηκε ότι η ενέργεια αυτή προήλθε από καταστηματάρχη της γειτονιάς, με προφανέστατο σκοπό την καλύτερη ορατότητα του καταστήματός του από τους περαστικούς.

Σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά και με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ζούμπο, επιβεβαιώθηκαν τα ανωτέρω, με τη διευκρίνηση ότι υπεβλήθη σχετική αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία για ανάδειξη του χώρου και η οποία εγκρίθηκε.

Αντίγραφο βέβαια της αίτησης ή αριθμό πρωτοκόλλου της, μέχρι εκείνη την ώρα, αδυνατούσαν άπαντες να παρουσιάσουν, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι η έγκριση έγινε προφορικά.

Με παρέμβαση των παρευρισκομένων Δημοτικών συμβούλων, του κ. Σάρολα και των κατοίκων προς τον κ. Ζούμπο, δόθηκε η υπόσχεση ότι άμεσα, ο τείχος , που αποτελεί στοιχείο ιστορικής μνήμης για την πόλη μας , θα αποκατασταθεί με τα ίδια υλικά και θα εντοιχιστεί και πάλι η σχετική αναμνηστική πλάκα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια