Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 4/5 οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, η οποία καταγγέλλει ότι ο Δήμος Βύρωνα βρίσκετε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Tα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα, τα Ν. Πρόσωπα και τη Δημοτική Επιχείρηση οξύνονται όλο και περισσότερο εξ αιτίας της βάρβαρης, αντεργατικής πολιτικής Κυβέρνησης, Ε. Ένωσης, Δ.Ν.Τ., Κεφαλαίου που καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων αλλά και εξ αιτίας της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής που ασκεί και εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος Βύρωνα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Όχι μόνο γιατί κυβέρνηση καθυστερεί να αποδώσει στους Δήμους την κρατική χρηματοδότηση η οποία είναι και μειωμένη αλλά και γιατί η Δ. Αρχή εφαρμόζει μια οικονομική πολιτική αντιλαϊκή, φορομπηχτική με έντονα τα σημάδια της κακοδιαχείρισης, της σπατάλης, της κακοδιοίκησης. Πρόσφατο παράδειγμα ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός που ενώ είναι μειωμένος κατά 23 εκ. ευρώ αυξάνει τα χρήματα που θα πληρώσουν οι δημότες στο δήμο. Το καράβι δεν το έχουν μόνο γείρει, αλλά είναι αμφίβολο εάν μπορούν να το περισώσουν.Αυτό δείχνουν μια σειρά γεγονότα που συμβαίνουν στο Δήμο, όπως: Αδυναμία να πληρώνονται έγκαιρα οι εργαζόμενοι στα Ν. Πρόσωπα κάθε 1 και 16 του μήνα. Καθυστέρηση πληρωμής των υπερωριών από τον Ιανουάριο παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του κ. Δημάρχου ότι θα πληρωθούν. Η παροχή του γάλακτος έχει σταματήσει. Δεν έχει εφαρμοστεί η Σ.Σ. Εργασίας για τους Αόριστου Χρόνου συναδέλφους. Τα χρήματα που οφείλονται σε εργαζόμενους του Π. Κέντρου δεν έχουν δοθεί. Έλλειψη προμηθείας μιας σειράς απαραίτητων υλικών για τη καθημερινή λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου και των Ν. Προσώπων. Έλλειψη ανταλλακτικών για την επισκευή των οχημάτων και παντελή έλλειψη ελαστικώνΈλλειψη καυσίμων για τα λεωφορεία και τα απορριμματοφόρα.Σταμάτησαν τα προγράμματα για τους ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ,διακόπηκε το τηλέφωνο στα ΚΑΠΗ Καρέα και Μεταμόρφωσης, η θέρμανση σταμάτησε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου. Τα κυλικεία της Αγ. Τριάδας (Λαμπηδόνα) και της Μυρακτής ετοιμάζονται να τα δώσουν σε ιδιώτες, τη Λουΐζα – μοναδικό χώρο για εκδηλώσεις πολιτισμού στο Δήμο – σχεδιάζουν να την εγκαταλείψουν.

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες

Παρά τα όσα διαβεβαιώνει και δηλώνει ο κ. Δήμαρχος τα προβλήματα όχι μόνο δε λύνονται αλλά διογκώνονται. Οι προσπάθειες που γίνονται για να καλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής δεν πείθουν πλέον κανέναν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Δημοτική Αρχή έτρεξε να δηλώσει πρώτη τη συμφωνία της με την πολιτική της κυβέρνησης για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Μην προσπαθεί να βγάλει από πάνω της, τις ευθύνες που έχει για την έγκαιρη μισθοδοσία των εργαζομένων. Εάν υπάρχουν ευθύνες (κυβέρνηση – επίτροπο) να τις κατονομάσει υπεύθυνα, να τις καταγγείλει δημόσια και έμπρακτα να τις αντιπαλέψει.

Συνάδελφοι- συναδελφισσες

Οι εργαζόμενοι είμαστε τα θύματα της αντεργατικής πολιτικής της Κεντρικής και δημοτικής εξουσίας. Κυβέρνηση και Δήμαρχοι είναι συγκοινωνούντα δοχεία στην επιβολή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής. Στερούν εργασιακά δικαιώματα και καταργούν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους και του Δήμου.

Συναισθανόμενοι την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εμείς δε σωπαίνουμε, δε συναινούμε, απαιτούμε να δοθούν λύσεις τώρα. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου την Πέμπτη 28/4, προτείναμε να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματά μας. Το νέο προεδρείο του σωματείου μας θα κριθεί από την ικανότητά του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και άμεσα αυτά τα προβλήματα.

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δευτέρα 2 Μαΐου ώρα 10 π.μ. συγκέντρωση των εργαζόμενων στο Δημαρχείο. Τρίτη 3 Μαΐου ώρα 7.30 π.μ συγκέντρωση στο Δημαρχείο.Τετάρτη 4 Μαΐου ώρα 11 π. μ. Γενική Συνέλευση για εκτίμηση της κατάστασης και τη συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ των συνδικάτων στις 11 Μαΐου 2011.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια