Εκδήλωση για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Πηγή: Σύνδεσμος «Μπάιρον»

Την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Αγίου Λαζάρου, θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα εκδήλωση για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, επέτειο του θανάτου του Λόρδου Βύρωνα.

Ακολουθεί η σχετική πρόσκληση από τον Σύνδεσμο «Μπάιρον»:

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 8 Μαΐου 2011,ώρα 11 π.μ. στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου του Δήμου Βύρωνα, για να τιμήσουμε τη μνήμη του Λόρδου Βύρωνα και την «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης».

Τιμούμε το κίνημα των φιλελλήνων, ένα μεγάλο κίνημα διεθνούς αλληλεγγύης με τους επαναστατημένους Έλληνες του 1821, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Τιμούμε το Λόρδο Βύρωνα, το μεγάλο ποιητή και κορυφαίο των φιλελλήνων, που εξέφρασε το πνεύμα της αντίστασης κατά των ισχυρών της εποχής του, αγωνίστηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και για την ελευθερία σε όλο τον κόσμο, κατήγγειλε τον Έλγιν για την λεηλασία του Παρθενώνα, ύμνησε τις ομορφιές της Φύσης.

Οι ιδέες και οι αγώνες του Λόρδου Βύρωνα περιέχουν εξαιρετικά μηνύματα και για τις σημερινές μεγάλες δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός αλλά και γενικότερα η ταραγμένη περιοχή μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Περιλαμβάνει Κεντρική ομιλία από τον Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Παν. Τσίρη, χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάκαι τον Πρόεδρο του Συνδέσμου «Μπάιρον» Παν. Τριγάζη, μήνυμα από το Μεσολόγγι, μήνυμα από τη Βρετανική Επιτροπή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, απαγγελίες από γνωστούς ηθοποιούς, καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια