Είναι ή όχι υπερχρεωμένος ο Δήμος Βύρωνα;

Σε «πρόγραμμα εξυγίανσης» πρόκειται να ενταχθούν οι υπερχρεωμένοι δήμοι, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, κατά την παρουσίαση των στοιχείων για τα οικονομικά των δήμων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Δήμος Βύρωνα ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο, κατατάσσετε στους Δήμους με συνολικό χρέος άνω του 150% των τακτικών εσόδων του.

Ο Δήμος Βύρωνα με ανακοίνωσή του διαψεύδει το υπουργείο, κατηγορώντας το ευθέως για αναξιοπιστία και αναφέρει οτι: Αν το Υπουργείο, ως όφειλε, δεν συμπεριελάμβανε τα μακροπρόθεσμα χρέη του Δήμου για να προσδιορίσει το ποσοστό χρέωσης τότε αυτό θα ήταν 73% και όχι 150% κατατάσσοντάς τον στους «πράσινους», εξαιρώντας τον ταυτόχρονα από το οποιοδήποτε πρόγραμμα αυστηρού δημοσιονομικού ελέγχου ή επιτήρησης.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δήλωσή του χαρακτήρισε «Απαράδεκτο και αστείο» τον τρόπο υπολογισμού των χρεών των Δήμων επισημαίνοντας ότι: «Το κράτος για μία ακόμα φορά προσπαθεί να κρύψει τις πραγματικές ευθύνες. Ο Δήμος Βύρωνα δεν είναι υπερχρεωμένος, αλλά αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας, ως αποτέλεσμα των περικοπών και της υποχρηματοδότησης που πήραν από το κράτος».

Αντίθετη άποψη φαίνεται να έχει η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση εργαζομένων Δήμου Βύρωνα η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για “χρεωκοπία” του Δήμου τονίζοντας οτι “θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι δημότες, που βλέπουνε τις υπηρεσίες του Δήμου να υποβαθμίζονται μέρα με την ημέρα και οι εργαζόμενοι στο Δήμο”.

H Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα από την πλευρά της υποστηρίζει ότι επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες που είχε εκφράσει εδώ και καιρό για την οικονομική κατάσταση του δήμου, διαφωνώντας όμως με το πρόγραμμα εξυγίανσης, το οποίο οδηγεί σε «αδιέξοδο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια