Αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα χθες Τρίτη 5/4.

Παραθέτουμε τα αποτελέσματα:

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εγγεγραμμένοι 636

Ψήφισαν 546

Άκυρα-Λευκά 22

Έγκυρα 524

ΕΛΑΒΑΝ

ΕΣΑΚ : 226 ( 4 έδρες ) Εκλέγονται : Βασιλάκος Λ.-Μπαράκος Θ.-Τσαμούρη Γ.- Μαστρανδρέου Α.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ :225 (4 έδρες) Εκλέγονται:Παναγιωτόπουλος Χ.-Χαλβαντζής Γ.-Μπίκα Π.-Ματσούκας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Ε.Σ.Π.Ε.-Π.Α.Σ.Κ.Ε. 73 (1 έδρα) Εκλέγεται ο Μηναϊδης Κ.


Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Εγγεγραμμένοι 636

Ψήφισαν 534

Άκυρα-Λευκά 17

Εγκυρα 517

ΕΛΑΒΑΝ

ΕΣΑΚ 212 (3 αντιπρόσωποι)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 205 (3 αντιπρόσωποι)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Ε.Σ.Π.Ε.-Π.Α.Σ.Κ.Ε. 88 ( 2 αντιπρόσωποι)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις εκλογές του σωματείου μας. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 225 συναδέλφους και συναδέλφισσες που μας εμπιστεύτηκαν, μας στήριξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Αντιστάθηκαν στις ετερόκλιτες συμμαχίες και στο δημοτικό κατεστημένο το οποίο κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να στηρίξει την ΕΣΑΚ/ΠΑΜΕ με στόχο να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία (πέντε μέλη) στο Δ.Σ. για να μπορούν να ελέγξουν το σωματείο.
Διαμορφώθηκε μια ετερόκλιτη συμπαράταξη με στόχο να μειώσουν την δύναμη της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης και να χτυπήσουν την ταξική εργατική ενότητα των εργαζομένων που αμφισβητεί τον σημερινό εκφυλισμένο συνδικαλισμό που κινείται στα πλαίσια της αστικής πολιτικής και είναι μακρύ χέρι των κυβερνήσεων των δημάρχων και των κομμάτων. Όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε με την υποστήριξη των εργαζομένων να έχουμε κατακτήσεις, αλλά και το σωματείο μας να έχει σημαντικό κύρος και ακτινοβολία στην κοινωνία. Αυτή την ανεξάρτητη φωνή θέλουν να φιμώσουν και προσπαθούν όλοι μαζί, ο καθένας για τους δικούς του σχεδιασμούς.
Ο στόχος τους αυτός για άλλη μια φορά δεν επιτεύχθηκε. Δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την υποστήριξη της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο Δήμο. Κατάφεραν όμως να έχει «εκπρόσωπό» των απόψεων της η διοίκηση του Δήμου στο Δ.Σ. του σωματείου. Έτσι εξηγείται και η σιωπή της ΕΣΑΚ/ΠΑΜΕ για τα προβλήματα στο Δήμο και η συναίνεση που παρέχει ο χώρος αυτός στη δημοτική αρχή.
Το αποτέλεσμα των εκλογών που ανέδειξε την ΕΣΑΚ/ΠΑΜΕ με μία ψήφο διαφορά -226- πρώτη δύναμη εκτιμάμε ότι είναι πρόσκαιρο, συγκυριακό. Είναι γνωστό σε όλους ότι υπήρξαν πολιτικές ανίερες συμμαχίες και στήριξη της ΕΣΑΚ/ΠΑΜΕ από όλες τις δυνάμεις του Δημαρχιακού κατεστημένου και της δημοτικής εξουσίας. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων, θα φέρει δυσκολίες στους αγώνες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Θέλουν να ελέγξουν το σωματείο, γιατί τους ενοχλεί η φωνή της Α.Α. Παρέμβασης ο ανεξάρτητος, ταξικός της λόγος, η στάση, η δράση και τα αποτελέσματα αυτής της δράσης. Όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες μας ενόχλησαν και ενοχλούν γιατί ήρθαμε σε ρήξη και σε σύγκρουση με όλους εκείνους που έχουν μια κατεστημένη αντίληψη στο Δήμο Βύρωνα. Από την εκάστοτε δημοτική αρχή, τα κόμματα που αναζητούν ιμάντες μεταβίβασης της πολιτικής τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και δε θέλουν την ταξική ενότητα των εργαζομένων, μέχρι αυτούς που συναινούν στις αντεργατικές πολιτικές. Τις δυνάμεις της αδράνειας της καθεστωτικής διαχείρισης με νοοτροπίες, που δεν τολμούν να αμφισβητήσουν την υποταγή στην εξουσία και επιδιώκουν ορισμένοι μερίδιο εξουσίας και προσωπικών διευκολύνσεων και δε θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα στο Δήμο προς όφελος των συλλογικών συμφερόντων των εργαζομένων και του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η βάρβαρη πολιτική της κεντρικής εξουσίας θα ενταθεί. Τα αδιέξοδα στο Δήμο θα μεγαλώσουν. Κεντρική και δημοτική εξουσία είναι συγκοινωνούντα δοχεία στην επιβολή της αντεργατικής πολιτικής.
Στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται δεν σωπαίνουμε δεν συναινούμε.
Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό μαζί με όλους τους συναδέλφους, με ανεξάρτητη ταξική ενότητα και δράση να ανατραπεί αυτή πολιτική.
Απαιτούμε άμεσα από τη Δημοτική Αρχή: Να πάρει έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα (π.χ. διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης) ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη μισθοδοσία των εργαζομένων το επόμενο διάστημα.
Να καταβάλει άμεσα τις υπερωρίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σε όλες τις υπηρεσίες.
Να δοθεί άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση η παροχή του γάλατος. Για το διάστημα που δεν έχει δοθεί να καταβληθεί στους εργαζόμενους σε χρήμα.
Να τοποθετηθεί ΤΩΡΑ εργαζόμενος στο τμήμα μηχανοργάνωσης της μισθοδοσίας ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή της μισθοδοσίας και να παρθούν όλα τα μετρά ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την ενιαία αρχή πληρωμών.
Οι εκλογές του σωματείου τελείωσαν.
Τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται, ο αγώνας συνεχίζεται…….