Καταγγελία για κακοτεχνίες στους δρόμους του Βύρωνα

Σε νέα καταγγελία προχώρησε η «Επιτροπή Κατοίκων για την καταγραφή της κατάστασης του Δήμου Βύρωνα» σχετικά με τις ασφαλτοστρώσεις και τις κακοτεχνίες στους δρόμους του Βύρωνα:

Το σήριαλ με τις επικίνδυνες λακκούβες των φρεατίων, συνεχίζεται.  Όπως είναι γνωστό η εταιρία ΓΗΓΕΡΤΟΝ Α.Ε, η οποία εκτέλεσε τα έργα οδοποιίας στο Δήμο Βύρωνα πέρυσι το καλοκαίρι, ύψους 3 εκ ευρώ, άφησε 350 περίπου φρεάτια άφτιαχτα και εξαφανίστηκε αλλά μετά τις καταγγελίες της «Επιτροπής  για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα» επανεμφανίστηκε .

Συγκεκριμένα,  από την περασμένη εβδομάδα  αυτοκίνητα της εταιρίας εθεάθησαν στον Δήμο να κλείνουν λακκούβες- φρεάτια. Η επανεμφάνιση της ΓΗΓΕΡΤΟΝ και  έναρξη εργασιών για το κλείσιμο των φρεατίων, προφανώς σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκήθηκαν στην Δημοτική Αρχή από τις συνεχείς καταγγελίες της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα». Η επιτροπή είναι πιθανόν να πάρει πρόσθετες πρωτοβουλίες και για άλλα μέτρα κατά των πρωταιτίων της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, καθώς οι λακκούβες των δρόμων εγκυμονούν άμεσους κινδύνους για την τροχαία κυκλοφορία. Στο μεταξύ η ΓΗΓΕΡΤΟΝ μπορεί να εμφανίστηκε να κάνει εργασίες σε Φρεάτια για ορισμένες μέρες, αλλάστη συνέχεια εξαφανίστηκε και ένας μεγάλος αριθμός από τα φρεάτια – λακκούβες εξακολουθεί να υφίσταται και να απειλεί ανθρώπινες ζωές.  Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή παρά τις δημόσιες επικρίσεις που δέχεται, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια πάνω στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο. Η κατάσταση με τις λακκούβες υπάρχει από το Νοέμβρη δηλ διαρκεί περίπου 3,5 μήνες και κανείς δεν αισθάνεται την ευθύνη απέναντι στον βυρωνιώτικη κοινωνία, να τις πεί τι ακριβώς συμβαίνει!

Εκτός από τις δημόσιες καταγγελίες της Επιτροπής, διάβημα σχετικά πρόσφατα για το ίδιο θέμα, έκανε και ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης στο Δήμο Βύρωνα κ. Σταύρος Τζορτζιώτης ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο και τον Διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών. Όπως έγινε γνωστό από την συζήτηση, τόσο ο αντιδήμαρχος όσο και η διεύθυνση της τεχνικής υπηρεσίας παραδέχτηκαν την επικινδυνότητα που ενέχει το πρόβλημα, αλλά μιλώντας, μάλλον αόριστα, άφησαν να εννοηθεί  ότι  η ΓΗΓΕΡΤΟΝ  είναι μάλλον υπό πτώχευση και ίσως να «κλείσει»… και ότι οι εργασίες για το κλείσιμο των φρεατίων απαιτεί εξειδικευμένη εργασία, υπονοώντας προφανώς  ότι ο ίδιος ο Δήμος δεν είναι σε θέση να παρέμβει για να λύσει το πρόβλημα!…. Επίσης δέχτηκαν ότι ορισμένοι δρόμοι δεν είναι καλής ποιότητας…. Αλλά σταμάτησαν εκεί….. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την ενημερωτική  συζήτηση με τον κ. Τζορτζιώτη   δεν αναφέρθηκε απολύτως τίποτα για τα μέτρα, τα οποία θα έπρεπε να παρθούν από την δημοτική αρχή κατά της εταιρίας, για την συμμόρφωσή της!. Στο μεταξύ οι ελίξεις δείχνουν ότι η εταιρία δεν πτώχευσε!…..

Όπως σημειώναμε στην πρώτη ανακοίνωση μας για το θέμα των έργων  οδοποιίας στον Δήμο Βύρωνα, οι δημοτικές παρατάξεις έχουν καθήκον να ζητήσουν τον έλεγχο της ποιότητας των έργων  καθώς ήδη σε ορισμένους δρόμους παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα αρτιότητας της οδόστρωσης όπως π.χ αποκόλληση ολόκληρων κομματιών ασφάλτου ή βαθιές παραμορφώσεις της οδόστρωσης κλπ. Δεν έχουμε υπόψη μας αν ο Δήμος έχει καλέσει την Εταιρία να επισκευάσει ή να ξαναστρώσει τους δρόμους  για τους οποίους η Τεχνική Υπηρεσία λέει ότι δεν είναι καλής ποιότητας και ότι δεν τηρήθηκαν  ορισμένοι όροι της σύμβασης !

Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΗΓΕΡΤΟΝ είναι η εταιρία που με την άδεια του κυρίου Χαρδαλιά  έριξε βουνά από μπάζα και άχρηστη άσφαλτο στην Εργάνη από τον Αύγουστο του 2010, χωρίς μέχρι τώρα κανείς, ούτε  η Δημοτική αρχή να την  υποχρεώσει να τα μαζέψει.  Για τα μπάζα στην Εργάνη και εναντίον της  ΓΗΓΕΡΤΟΝ, το δασαρχείο Πεντέλης έχει υποβάλλει μήνυση και έχει επιβάλλει σχετικά τα πρώτα διοικητικά μέτρα. Η Εργάνη είναι περιοχή που ανήκει στην Β’ ζώνη Υμηττού!

Καλούμε όλους τους αποδέκτες αυτής της ανακοίνωσης να κάνουν μια βόλτα στην Εμπεδοκλέους για να διαπιστώσουν την αλήθεια των καταγγελιών μας. Μεταξύ των άλλων ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάσταση η Εμπεδοκλέους, έξω ακριβώς από τον ΟΤΕ. Εκεί θα δείτε τι σημαίνει εργολαβική και πολιτική ασυνειδησία !

Η Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια