Η πλατεία Μεταμόρφωσης

Πηγή: Ο Ντελάλης του Βύρωνα

Όποιος περπατήσει την Αγ. Σοφίας, ιδίως νύχτα, μόλις περάσει τη διασταύρωση της οδού Κολοκοτρώνη, θα νοιώσει οτι βρίσκεται σε άλλη πόλη… Χαμηλά σπίτια, πολλές νερατζιές, ήσυχα δρομάκια, χαμηλός φωτισμός, ο κόσμος περπατάει αθόρυβα και αμίλητος, δείχνουν να ζουν τους δικούς τους ρυθμούς. Φθάνοντας στη πλατεία, εντυπωσιάζεται από την απλότητα και την ησυχία της… δεν έχει ακόμα υποστεί τον βιασμό από επαγγελματίες παντός είδους. Με χαμηλό φωτισμό,αποτελεί καταφύγιο για μικρά ζευγαράκια και παρέες. Ο χώρος αυτός επιτελεί το ρόλο που του δόθηκε: Είναι πλατεία! Όμως είναι θέμα χρόνου, οι “έξυπνοι” επιχειρηματίες να στρέψουν το βλέμμα τους προς αυτήν, με την “αγνή” πρόθεση να την αναμορφώσουν, να την ομορφύνουν και με την “καλή” πρόθεση του Δημάρχου που θα είναι τότε, να την μετατρέψουν σε πεδίο λαμπρό κέρδους για τους ίδιους, εις βάρος της μορφολογίας, όπως έγινε με τις άλλες πλατείες.

Μετά το “μπούκωμα” που έχουν υποστεί οι πλατείες Αγ. Λαζάρου, Φατσέα κ Ηρώου και τα ενοίκια στα ύψη, η πλατεία Μεταμόρφωσης, με τα χαμηλά ενοίκια, το εύκολο πάρκινγκ και την ησυχία του περιβάλλοντος, αποτελεί ιδανική περίπτωση για να γίνει η επόμενη “must” πλατεία του Βύρωνα. Προλαβαίνετε, λοιπόν, να κάνετε μια βόλτα προς τα εκεί, να την απολαύστε και να πιείτε ένα καφέ στο καφενεδάκι, γιατί σε λίγο θα τον πίνετε με 4 ευρώ στο μοντέρνο cafe.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια