Προτάσεις της ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ για τους παιδικούς σταθμούς του Βύρωνα

Πηγή: Στάση Βύρωνα

Τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και της πολιτείας επεσήμανε ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” Άκης Κατωπόδης σε παρέμβαση που έκανε στην συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου των παιδικών σταθμών Βύρωνα.

Η συνεδρίαση είχε σκοπό να αποφασίσει με κλήρωση τα 57 παιδιά από τα εναπομείναντα 253, που θα φοιτήσουν φέτος λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού εργαζομένων και παιδικών σταθμών.

Το πρόβλημα είναι καυτό και φυσικά δεν αφορά μόνο το Βύρωνα, καθώς σε όλη τη χώρα εμφανίζονται φαινόμενα αποκλεισμού παιδιών, και φυσικά μεγεθύνεται στην περίοδο οικονομικής κρίσης που ζούμε. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ διαγωνισμός για την πρόσληψη 9 μόνιμων εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς.

Σημειώνουμε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια δεν ιδρύθηκε κανένας νέος παιδικός σταθμός.

Οι προτάσεις της Στάσης Βύρωνα είναι οι εξής:

  1. Να πιέσουμε ώστε να προσληφθεί ο αναγκαίος αριθμός μόνιμου προσωπικού.
  2. Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εύρεσης χώρων για την κατασκευή 4 νέων παιδικών σταθμών που είναι άμεσα απαραίτητοι.
  3. Μέχρι τότε να επιδοτηθούν τα τροφεία από το “ταμείο κοινωνικής στήριξης του Δήμου Βύρωνα” ή από άλλο κονδύλι του Δήμου, όσων γονιών θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό.
  4. Να καταργηθούν εντελώς τα τροφεία και όχι μόνο για τους κάτω των 30000 ευρώ που ισχύει τώρα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια