Καταγγελία για παράνομη οικονομική ενίσχυση του Αθηναϊκού

Παράνομη οικονομική ενίσχυση του Αθηναϊκού καταγγέλει ο κ. Δημήτρης Σουλιώτης, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Οργανισμού Βύρωνα, με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή.

Στην επιστολή του ο κ. Σουλιώτης υποστηρίζει οτι Δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε κρυφά, τον Σεπτέμβρη του 2009,  στην γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του Αθηναϊκού, 20.000 ευρώ τα οποία πήρε από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Βύρωνα χωρίς απόφαση και χωρίς γνώση του Δ.Σ. του αναφερόμενου νομικού προσώπου.

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς: Τον ΓΓΑ κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή


Κύριε Γενικέ, θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω τόσο το  κ. Υπουργό  Πολιτισμού και Τουρισμού όσο και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τα εξής:


Στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα,  στις 17 Ιουνίου 2010 και παρουσία του Δημάρχου κ.Χαρδαλιά, κατέθεσα ότι  ο Δήμαρχος Βύρωνα έδωσε κρυφά, τον Σεπτέμβρη του 2009,  στην γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του Αθηναϊκού, 20.000 ευρώ τα οποία πήρε από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Βύρωνα χωρίς απόφαση και χωρίς γνώση του Δ.Σ του αναφερόμενου νομικού προσώπου. Για το γεγονός αυτό   ζήτησα από τον κ. Δήμαρχο να δώσει εξηγήσεις .


Ο κ. Δήμαρχος επιβεβαίωσε το γεγονός. Αποδέχτηκε ότι τα χρήματα αυτά πράγματι  δόθηκαν παράνομα στον σύλλογο του Αθηναϊκού αλλά, όπως είπε, αυτά  αποτελούσαν  «δωρεά» της Γ.Γ. Αθλητισμού , η οποία ενώ ήθελε,  δεν μπορούσε να δώσει στον Αθηναϊκό ξεχωριστή έκτακτη οικονομική  ενίσχυση, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ήταν νόμιμο. Για τον λόγο αυτό – σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαρδαλιά – υποδείχτηκε  στην Γ.Γ.Α , και η Γ.Γ. Αθλητισμού  συγκατένευσε , να  δώσει το ποσό των 20.000 ευρώ στην «μαύρη» μέσα από τις διαδικασίες οικονομικής ενίσχυσης του Πνευματικού Κέντρου, χρησιμοποιώντας το τελευταίο ως «Δούρειο Ίππο». Έτσι  το Πν. Κ. του Δήμου Βύρωνα έλαβε αντί για 30.000 ευρώ συνολική οικονομική ενίσχυση, το ποσό των 50.000 ευρώ, από τα οποία τα 20.000 ευρώ θα έπρεπε να δοθούν κατ΄ εξαίρεση  στον Αθηναϊκό, πράγμα που έγινε. Οι  ισχυρισμοί του κ. Δημάρχου,  εφόσον αποδειχθούν  αληθινοί, σημαίνουν ότι   « ο πρώτος πολίτης »  και η δημοτική παράταξη της Ν.Δ στον Δήμο Βύρωνα, υποδεικνύουν στους υπουργούς τον τρόπο να παρανομήσουν και το υπουργείο μαζί με τον δήμαρχο Βύρωνα παρανόμησαν από κοινού, για να υπηρετήσουν τα παιχνίδια και τις ειδικότερες επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής και της Ν.Δ, πίσω από την πλάτη του λαού του Βύρωνα.

Κύριε Γενικέ, θεώρησα υποχρέωσή μου, πριν προβώ σε μια δημόσια τοποθέτηση να σας παρακαλέσω να τοποθετηθείτε και να ξεκαθαρίσετε την αλήθεια πάνω στο θέμα αυτό το οποίο, όπως καλλίτερα από μένα γνωρίζετε, συνδέεται άμεσα και οργανικά με  ζητήματα  νομιμότητας των πράξεων και της λειτουργίας της ΓΓΑ, του Υπουργείου γενικότερα του Δήμου Βύρωνα καθώς και της διαφανούς και χρηστής διαχείρισης του μόχθου του ελληνικού λαού.

Με τιμή

Δημήτρης  Σουλιώτης

Πρ. νομαρχιακός  και δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος του Δ.Σ του Α.Ο του Δήμου Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
electric

ο Κος Χαρδαλιάς θα κάνει δημόσια τοποθέτηση για αυτή την καταγγελία????

electric

έχουν περάσει κοντά 15 μέρες από την ανάρτηση του άρθρου και ο κος Χαρδαλιάς δεν έχει απαντήσει….

οι αναγνώστες τι να υποθέσουμε…???

υ.γ.
Στο μεσοδιάστημα ο κος δήμαρχος εχει επιλέξει να απαντήσει σε άλλες αναρτήσεις.