Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010 για το πρότυπο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η περιβαλλοντική ευαισθησία αλλά και τα έργα του Δήμου Βύρωνα βραβεύτηκαν από τον εθελοντικό οργανισμό αστικού περιβάλλοντος “Ecocity”.

Ο Δήμος Βύρωνα τιμήθηκε στην εκδήλωση «Οικόπολις 2010» για το «Πρότυπο Εναλλακτικό Δημόσιο Πρόγραμμα Διαχωρισμού Υλικών Ανακύκλωσης σε όλο το Δήμο». Η επιστημονική επιτροπή του οργανισμού που έκρινε όλες τις ενέργειες αλλά και τα έργα των δημοτικών αρχών σε όλη την Ελλάδα, σε ότι αφορά το περιβάλλον, απεφάνθη ότι το βραβείο «Οικόπολις 2010 – Περιβαλλοντική Διαχείριση» ανήκει φέτος στο Δήμο Βύρωνα.

«Το περιβάλλον είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που αφήνουμε στα παιδιά μας. Αποδεικνύεται δε, ότι στη πόλη του Βύρωνα, οι δράσεις για το περιβάλλον, δεν αποτελούν πλέον ζητούμενο, αλλά καθημερινότητα», τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη τελετή βράβευσης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το φετινό βραβείο είναι ένα αγαλματίδιο που φιλοτέχνησε ο Χρήστος Μιχαήλ Παπανδρόπουλος και δημιουργήθηκε από ανακυκλωμένο γυαλί.

Η αρχή των διακρίσεων για το Δήμο Βύρωνα, αλλά και προσωπικά για το δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά, έγινε πέρυσι. Η πόλη μας τιμήθηκε με το βραβείο «Οικόπολις Αστικής Ανάπλασης» για την ανάπλαση του πάρκου της Καραολή και Δημητρίου (ένα έργο πρότυπο στα έργα των αστικών κοινόχρηστων χώρων, με χώρους ανάπαυσης και περιπάτου, παιδική χαρά, υδάτινα στοιχεία και πολύ πράσινο).

Ο Δήμαρχος Βύρωνα όμως, Νίκος Χαρδαλιάς, ως πρόεδρος του ΣΠΑΥ, παρέλαβε πέρυσι και το βραβείο « Οικόπολις Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης». Ο ΣΠΑΥ διακρίθηκε στην κατηγόρια των βραβείων που αφορούσε τους κρατικούς οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια