Δωρεάν μέτρηση πιέσεως πραγματοποίησε ο Δήμος Βύρωνα

Πηγή: in.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, χτες το πρωί πολλοί συνδημότες μας είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν την πίεση τους στα τρία stands που τοποθετήθηκαν ειδικά για αυτό το λόγο στην πλατεία Αγ. Λαζάρου, στο Πάρκο Καραολή και Δημητρίου (έναντι του Δημαρχείου) και έξω από τον Βερόπουλο στον Καρέα.

Κάθε stand στελεχώθηκε από 1 γιατρό και 2 νοσηλευτές ή επισκέπτες υγείας. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για να μετράει την πίεσή της, δεδομένου ότι τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια έχουν αυξηθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα. Αυτό οφείλεται στην αρρύθμιστη πίεση που προκαλείται από άσχημο τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς ημιπληγικούς ασθενείς ή αιφνίδιους θανάτους.

Μετά το τέλος των μετρήσεων 9 συνδημότες μας κέρδισαν με κλήρωση από ένα ηλεκτρονικό πιεσόμετρο ο καθένας, μια ευγενική χορηγία της εταιρείας Ανατς.

Η ενέργεια διοργανώθηκε από το Δήμο μας, μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ, και την επίβλεψη έχει ο Γενικός Γραμματέας του Δικτύου και γιατρός κ. Γώγος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Κριατσιώτης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας κ. Διακουμόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια